ΑΘΗΝΑ
01:09
|
28.04.2024
Σημαντική θα είναι και η διαδικασία που διεξάγεται για την εκλογή δημάρχου στη Μόσχα.
Προεκλογικές αφίσες στο Ντονμπάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι κάτοικοι σε περισσότερες από 80 ρωσικές περιφέρειες ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή, να ψηφίζουν σε εκλογές διαφόρων επιπέδων για να εκλέξουν περιφερειακές και δημοτικές αρχές, αλλά και τέσσερα νέα μέλη της Κρατικής Δούμας.

Για πρώτη φορά, βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR), καθώς και στις περιφέρειες της Χερσώνας και της Ζαπορίζια, όπου σύμφωνα με την πρόεδρο της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έστειλε επιστολή με συστάσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πρέπει να διεξαχθεί η ψηφοφορία ακόμη και σε συνθήκες μάχης και βομβαρδισμών.

Τα πέντε βασικά ρωσικά κοινοβουλευτικά κόμματα – Ενωμένη Ρωσία, LDPR, Κομμουνιστικό Κόμμα, A Just Russia – Patriots – For the Truth και New People – θα συμμετάσχουν στις εκλογές σε Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ, ενώ το τελευταίο αποφάσισε να μην κατεβάσει υποψήφιους σε Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Παράλληλα με τις βουλευτικές θα διεξαχθούν και τοπικές εκλογές για την εκλογή 90 και 50 μελών στα Λαϊκά Συμβούλια του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, 40 στη Νομοθετική Συνέλευση της Ζαπορίζια και 36 ακόμα στη Χερσώνα.

Εντός 45 ημερών από τη συγκρότησή τους, τα τοπικά νομοθετικά σώματα θα πρέπει να επιλέξουν τους επικεφαλής των αντίστοιχων περιφερειών από υποψηφίους που θα ορίσει ο Ρώσος πρόεδρος. Το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας έχει ήδη προτείνει για τις θέσεις εν ενεργεία περιφερειακούς επικεφαλής.

Εκλογή δημάρχου στη Μόσχα

Σημαντική θα είναι και η διαδικασία που διεξάγεται για την εκλογή δημάρχου στη Μόσχα, και για τα δημοτικά και περιφερειακά όργανα της ρωσικής πρωτεύουσας, οι οποίες ξεκινούν επίσης σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Πέντε υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για τη θέση του δημάρχου της ρωσικής πρωτεύουσας: Νμίτρι Γκούσεφ (A Just Russia – Patriots – For the Truth), Βλαντισλάβ Νταβάνκοφ (New People), Λαονίντ Ζουγκάνοφ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας), Μπόρις Τσερνισόφ (LDPR) και ο νυν δήμαρχος Σεργκέι Σομπιάνιν (Ηνωμένη Ρωσία).

Στην ευρύτερη περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας θα διεξαχθούν επίσης περιφερειακές εκλογές για την εκλογή κυβερνήτη και πρόσθετων μελών της Δούμας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα