ΑΘΗΝΑ
05:37
|
04.05.2024
Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Έλι Κοέν σχεδιάζει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Σομαλία, αλλά αντιμετωπίζει την αντίθεση από το Ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ιερουσαλήμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν σχεδιάζει να εξομαλύνει τις σχέσεις με τη Σομαλία, αλλά αντιμετωπίζει την αντίθεση από το Ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ανέφεραν την Παρασκευή εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Τζάτσι Χανέγκμπι αντιτίθεται στους δεσμούς με τη Σομαλία, επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για δεσμούς με μια από τις πιο υποβαθμισμένες οικονομικά χώρες στον κόσμο.

Ωστόσο, ο Κοέν επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σομαλία προκειμένου να λάβει την ψήφο της στα διεθνή φόρουμ όπου ψήφισε κατά του Ισραήλ.

Η ισραηλινή εφημερίδα επεσήμανε τη χρόνια ένταση μεταξύ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και του Υπουργείου Εξωτερικών που χρονολογείται από το 2014 όταν η εξουσία μεταφέρθηκε από το υπουργείο στο συμβούλιο.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι η ένταση κλιμακώθηκε μετά την αποκάλυψη ειδήσεων για τη μυστική συνάντηση μεταξύ του Κοέν και της ομολόγου του από τη Λιβύη Νάιλα Αλ-Μανγκούς πριν από δύο εβδομάδες.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο Κοέν πιθανότατα είχε συναντηθεί με τους στενούς συνεργάτες του Σομαλού προέδρου Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ.

Ο Κοέν προσπαθεί να δημιουργήσει σχέσεις με τη Σομαλία, η οποία δεν είχε ποτέ σχέσεις με το Ισραήλ και δεν επιτρέπει τους Ισραηλινούς στο έδαφός της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Σομαλό πρόεδρο στο Ναϊρόμπι το 2016, αλλά από τότε έχουν γίνει μόνο έμμεσες συνομιλίες μεταξύ χαμηλών διπλωματών από τις δύο πλευρές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα