ΑΘΗΝΑ
22:04
|
10.05.2024
Ο Ιμπραχίμ Σολίχ και ο Μοχάμεντ Μουϊζού είναι πιθανό να αναμετρηθούν στον 2ο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Άνθρωποι στέκονται σε μια ουρά για να ψηφίσουν σε ένα εκλογικό τμήμα κατά τη διάρκεια της ημέρας των προεδρικών εκλογών στις Μαλδίβες στο Μαλέ, Μαλδίβες, 9 Σεπτεμβρίου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων Ιμπραχίμ Σολίχ και ο κύριος αντίπαλος του Μοχάμεντ Μουϊζού είναι πιθανό να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου του Σαββάτου να δείχνουν ότι ο Μουϊζού προηγείται, αλλά δεν έχει το 50% που χρειάζεται για να κερδίσει οριστικά.

Με καταμετρημένες σχεδόν 195.000 ψήφους, ο Μουϊζού, που θεωρείται ότι ευνοεί στενότερους δεσμούς με την Κίνα, ηγήθηκε του Σολίχ, ο οποίος έχει προωθήσει τους συνεχείς θερμούς δεσμούς με την Ινδία, 46% έως 40%. Οι αρχές δήλωσαν ότι περίπου το 75% των 282.000 ψηφοφόρων είχαν ψηφίσει.

Ο Σολίχ, επιδιώκοντας μια δεύτερη πενταετή θητεία, είχε υποστηρίξει μια πολιτική «πρώτα η Ινδία» κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εξουσία. Ο συνασπισμός που υποστηρίζει τον Μουϊζού έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία «Η Ινδία έξω», υποσχόμενη να απομακρύνει μια μικρή ινδική στρατιωτική παρουσία πολλών αεροσκαφών επιτήρησης και περίπου 75 προσωπικού.

Ο Μουϊζού μπήκε στη μάχη μετά την απαγόρευση του πρώην προέδρου Αμπντουλά Γιαμέεν από το Ανώτατο Δικαστήριο να διεκδικήσει τις εκλογές τον Αύγουστο μετά από καταδίκη για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Χιλιάδες προσήλθαν νωρίς σε περισσότερα από 570 εκλογικά τμήματα σε 187 νησιά. Οι Μαλδίβοι ψήφιζαν επίσης σε εκλογικά τμήματα στην Ινδία, τη Σρι Λάνκα, τη Μαλαισία, τη Βρετανία και το Άμπου Ντάμπι.

«Πιστεύαμε ότι η προσέλευση μπορεί να είναι χαμηλή κατά τα πρώτα στάδια. Ωστόσο, έχουμε εκπλαγεί με πολλούς ανθρώπους να κάνουν ουρές πολύ νωρίς», δήλωσε στο Reuters ο Φουάντ Τοφικ, πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής. «Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά, χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα