ΑΘΗΝΑ
02:55
|
04.05.2024
Είναι ζωτικής σημασίας να αυξηθούν οι πόροι των ποσοστώσεων για το ΔΝΤ πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.
Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στις 14 Απριλίου 2023 στην Ουάσιγκτον, DC.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι ζωτικής σημασίας να αυξηθούν οι πόροι των ποσοστώσεων για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε την Κυριακή η επικεφαλής του, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ενώ προέτρεψε τα μέλη του μπλοκ της G20 να τηρήσουν την υπόσχεση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε ταμεία για το κλίμα, αναφέρει το Reuters.

Σε μια δήλωση στη σύνοδο κορυφής στο Νέο Δελχί αυτό το Σαββατοκύριακο, η ομάδα δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τις ευπάθειες του χρέους σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος «με αποτελεσματικό, ολοκληρωμένο και συστηματικό τρόπο», αλλά δεν προσέφερε νέο σχέδιο δράσης. «Τα μέλη της G20 πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στην εκπλήρωση των υποσχέσεων των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τη χρηματοδότηση του κλίματος, υποστηριζόμενα από την ενίσχυση των πολυμερών τραπεζών ανάπτυξης», δήλωσε η Γκεοργκίεβα στο τέλος της διήμερης συνόδου κορυφής.

«Οι χώρες πρέπει επίσης να κινητοποιήσουν εγχώριους πόρους για να χρηματοδοτήσουν και να διαχειριστούν την πράσινη μετάβαση μέσω φορολογικών μεταρρυθμίσεων, αποτελεσματικών και αποδοτικών δημόσιων δαπανών, ισχυρών δημοσιονομικών θεσμών και βαθιών τοπικών αγορών χρέους».

Προέτρεψε τον όμιλο να ενισχύσει το παγκόσμιο δίχτυ χρηματοοικονομικής ασφάλειας.

«Για να γίνει η παγκόσμια οικονομία ισχυρότερη και πιο ανθεκτική σε έναν κόσμο πιο επιρρεπή σε κραδασμούς, είναι ζωτικής σημασίας να επιτευχθεί συμφωνία για την αύξηση των ποσοστώσεων του ΔΝΤ πριν από το τέλος του έτους», είπε.

Ένα τέτοιο σύμφωνο θα εξασφάλιζε πόρους που απαιτούνται για την άτοκη υποστήριξη του Ταμείου στις φτωχότερες χώρες μέσω του Καταπιστεύματος για τη Μείωση της Φτώχειας και την Ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Η σύνοδος κορυφής της G20 δεσμεύτηκε επίσης να ενισχύσει και να μεταρρυθμίσει τις πολυμερείς τράπεζες ανάπτυξης, ενώ αποδέχτηκε μια πρόταση για αυστηρότερη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως.

«Εκμένει περισσότερη δουλειά, συμπεριλαμβανομένης της σφαίρας του ψηφιακού χρήματος και των κρυπτογραφικών στοιχείων», είπε η Γκεοργκίεβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα