ΑΘΗΝΑ
16:16
|
03.05.2024
Ο Έλληνας διπλωμάτης αναφέρθηκε στη στενή ελληνο-αιγυπτιακή συνεργασία εκτιμώντας τις διμερείς σχέσεις ως εξαιρετικές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνέντευξη στην αιγυπτιακή εφημερίδα αλ Αχράμ έδωσε και δημοσιεύτηκε σήμερα ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Ο Έλληνας διπλωμάτης αναφέρθηκε στη στενή ελληνο-αιγυπτιακή συνεργασία εκτιμώντας τις διμερείς σχέσεις ως εξαιρετικές και τους δεσμούς που ενώνουν τις δύο χώρες «ισχυρούς σε στέρεη βάση» πάνω στην οποία μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να βελτιωθούν έτι περαιτέρω.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην επίσκεψη που έκανε στις 3 Αυγούστου στο Κάιρο και στην πόλη Ελ Αλαμέιν ο Έλληνα πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, τονίζοντας πως είχαν μία σημαντική ευκαιρία «να επιβεβαιώσουν τη στρατηγική σημασία των διμερών σχέσεων».

Ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο τόνισε πως οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς όπως οι πολιτικές σχέσεις, η οικονομία και το εμπόριο, η ενέργεια και ο τουρισμός, κ.α., θυμίζοντας πως ο όγκος των διμερών εμπορικών σχέσεων ξεπερνά πλέον τα δύο δις. δολάρια.

Ο Παπαγεωργίου τόνισε τέλος την επιθυμία της Ελλάδας για περαιτέρω στενή συνεργασία με την Αίγυπτο και σε περιφερειακά ζητήματα, μην παραλείποντας να τονίσει και το «ισχυρό ενδιαφέρον» ελληνικών επιχειρήσεων για τις αγορές και την οικονομία της Αιγύπτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα