ΑΘΗΝΑ
19:17
|
07.05.2024
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Τζάτσι Χανέγκμπι αποκάλυψε πως βρίσκεται σε «τακτική επαφή» με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους εδώ και οκτώ μήνες.
Ο ισραηλινός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων με Παλαιστίνιους αξιωματούχους αποκάλυψε σήμερα ο 66χρονος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Τζάτσι Χανέγκμπι.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της αξιόπιστης ισραηλινής εφημερίδας Times of Israel, ο Χανέγκμπι εμφανίζεται να επιβεβαιώνει το έντονο διπλωματικό ισραηλινο-παλαιστινιακό παρασκήνιο τονίζοντας πως γίνεται εδώ και οκτώ μήνες μεταξύ άλλων στην Άκαμπα της νότιας Ιορδανίας και στο Σαρμ ελ Σέικχ της Αιγύπτου.

Όπως είπε, βρίσκεται σε «τακτική επαφή» με τους Παλαιστίνιους αξιωματούχους από την αρχή που ανέλαβε τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, προσθέτοντας πως το Ισραήλ και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου «είναι ανοικτή σε σημαντικές παραχωρήσεις στη Ραμάλα στο πλαίσιο της συμφωνίας ομαλοποίησης με τη Σαουδική Αραβία».

«Κάνουμε διάλογο με αυτούς στο όνομα του πρωθυπουργού εδώ και οκτώ μήνες» είπε ο Χανέγκμπι σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις δημόσιας παραδοχής τέτοιων, σημαντικών επαφών με την Παλαιστινιακή Αρχή κατά τη δεύτερη μέρα εργασιών της Ετήσιας Συνδιάσκεψης του Ινστιτούτου Αντιτρομοκρατικής Πολιτικής (ICT) στο πανεπιστήμιο Ράιχμαν, της Χερτζίλια.

Όπως εξήγησε οι διαβουλεύσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο πενταμερούς διαλόγου με την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή.

«Προσπαθούμε να πετύχουμε συμφωνίες σε ζητήματα ασφαλείας, ώστε να αναλάβουν ευθύνη για ζητήματα που αφορούν τις ζωές τους, την περιοχή Α, ώστε ο ισραηλινός στρατός να μην μπαίνει σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τζενίν και στη Ναμπλούς αντί γι’ αυτούς» ανέφερε ο Ισραηλινός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

Στην ίδια ομιλία ο Ισραηλινός αξιωματούχος δεν παρέλειψε τις αιχμές κατά του Ιράν απειλώντας το με «δράση» σε περίπτωση που ξεπεράσει τον εμπλουτισμό του ουρανίου πάνω από το 60%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα