ΑΘΗΝΑ
10:01
|
27.04.2024
Για τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Μασκ είναι εξαιρετική προσωπικότητα και για ορισμένους Αμερικανούς Δημοκρατικούς, όπως η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, θέμα έρευνας.
Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εγκώμιο του πλουσιότερου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και εφευρέτη Ίλον Μασκ έπλεξε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ στη ρωσική Άπω Ανατολή.

Όπως είπε πρόκειται για «εξαιρετική προσωπικότητα που τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης». Και συνέχισε:

«Όσον αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τον Ίλον Μασκ (…) είναι αναμφίβολα εξαίρετο πρόσωπο. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε και νομίζω ότι το αναγνωρίζει όλος ο κόσμος. Είναι ένας δραστήριος και ευφυής επιχειρηματίας και έχει πετύχει πολλά, με τη στήριξη και του αμερικανικού κράτους».

Δεν είναι τυχαίο πως η εγκωμιαστική αναφορά του Ρώσου Προέδρου στον Ίλον Μασκ έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας επιβεβαίωσε ότι απέρριψε πέρυσι το αίτημα της Ουκρανίας να ενεργοποιήσει το δορυφορικό δίκτυο Starlink πάνω από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία, για να βοηθήσει σε μια επίθεση εναντίον του ρωσικού στόλου, εξηγώντας ότι φοβόταν πως θα γινόταν συνεργός σε μια «σημαντική» πολεμική ενέργεια.

Σήμερα ο Ίλον Μασκ απέρριψε τις αιτιάσεις για… «προδοσία» από ορισμένους Αμερικανούς αξιωματούχους επειδή αρνήθηκε να ενεργοποιήσει το δορυφορικό σύστημα Starlink  για λογαριασμό της Ουκρανίας αποτρέποντας επίθεση στην Κριμαία, υπενθυμίζοντας πως (προς το παρόν τουλάχιστον…) το αμερικανικό κογκρέσο δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία.

«Εάν κάποιος είναι προδότης είναι αυτοί που μου προσδίδουν αυτόν τον χαρακτηρισμό» απάντησε ο Ίλον Μασκ.

 Ανάμεσα σε αυτούς τους Αμερικανούς αξιωματούχους είναι και η Δημοκρατική γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν που απαίτησε τη διενέργεια… έρευνας σε βάρος της εταιρίας SpaceX  του Ίλον Μασκ επειδή αρνήθηκε στην Ουκρανία τις υπηρεσίες του δορυφορικού συστήματος Starlink  για να εξαπολύσει επίθεση σε ρωσικά πολεμικά πλοία ανοικτά της Κριμαίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα