ΑΘΗΝΑ
14:26
|
02.05.2024
Όλα πήγαν καλά για τον Βασίλη Κικίλια και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης. Για ό,τι πήγε στραβά, φταίει απλώς ο κακός καιρός και οι άλλοι...
Η συνέντευξη Κικίλια δόθηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ούτε μεταμέλεια για εγκληματικά λάθη και παραλείψεις, ούτε συγνώμη, ούτε καν λάθη δεν αντιλήφθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας κατά την αποψινή συνέντευξη που έδωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

 Επανέλαβε το λογύδριο περί «μη εγκατάλειψης της μάχης» που έχει αναφέρει και άλλες φορές σε άλλες κρίσεις, λέγοντας:

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν το έκανα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ούτε ως υπουργός Υγείας επί πανδημίας».

Πολύ βολικά έριξε τα πάντα τις ισχυρές καταιγίδες θεωρώντας πως «έφταιξαν οι 600 – 800 τόνοι νερού που έπεσαν ανά στρέμμα».

Εκτίμησε πως η κακοκαιρία Daniel έφταιγε για τις κακοκατασκευασμένες γέφυρες που ξεριζώθηκαν, τις σιδηροδρομικές γραμμές που πνίγηκαν κάτω από τα λασπόνερα και την βιβλική πλημμύρα στον κάμπο, ισχυριζόμενος αμετανόητα πως το υπουργείου του «στον τομέα της πρόληψης» έδωσε «από την πρώτη στιγμή…οδηγίες για την κακοκαιρία».

Πέταξε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το μέλλον της παραμονής του στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι «ευθύνη» του πρωθυπουργού να αποφασίζει για τα άτομα που απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο.

«Έχω άριστη συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο. Δεν αργήσαμε να τους καλέσουμε και δεν άργησαν να έρθουν» απάντησε σχετικά με το αν κλήθηκαν εγκαίρως οι ένοπλες δυνάμεις. «Από την Τετάρτη κλήθηκαν, αλίμονο», ισχυρίστηκε σε άλλο σημείο ο Βασίλης Κικίλιας.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν να σηκωθούν νωρίτερα τα ελικόπτερα του στρατού, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης τα έριξε και πάλι στις κακές καιρικές συνθήκες λέγοντας ότι «είχαμε κεραυνούς και ήταν απαγορευτικό να σηκωθούν νωρίτερα τα ελικόπτερα».

Δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες και στην τοπική αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας πως ως υπουργείο έστειλε την 1η και 2α Σεπτέμβρη «αιτήματα και ενημερώσεις» για τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» σε δήμους και περιφέρεια δίχως να πάρουν απάντηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα