ΑΘΗΝΑ
03:14
|
02.05.2024
Επτά σκίτσα για τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο. «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ να κάνουμε».
Του Μο Κασέμ, Ολλανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σιωπή είναι εκκωφαντικά απόκοσμη. «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ να κάνουμε», λέει ο Χουάν Λόπεθ, διασώστης από την Ισπανία, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες στο χτυπημένο από τον Εγκέλαδο, Μαρόκο. Περισσότεροι από 2.800 νεκροί, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων και αναρίθμητοι επιζώντες χωρίς βιός να ζουν πια σε σκηνές. Ο σεισμός των 6,8 Ρίχτερ που χτύπησε το Μαρόκο την περασμένη Παρασκευή είναι ο μεγαλύτερος και φονικότερος εδώ και έξι δεκαετίες.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες του υπουργείου Εσωτερικών, μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 2.862 νεκρούς, ενώ 2.562 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσαν ότι περιμένουν να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια στο Μαρόκο.

«Χρειάζομαι βοήθεια. Θέλω ο κόσμος να με βοηθήσει. Έχασα τα παιδιά μου, έχασα το σπίτι μου, έχασα τα πάντα». Το μήνυμα του Ομάρ είναι η κραυγή αγωνίας για μια ολόκληρη χώρα… Αυτό αποτυπώνουν και τα σκίτσα της σημερινής ημέρας.

Του Μπεναμπού, Μαρόκο

Του Emad Hajjaj, Ιορδανία

Του Σανουνί Ιμάντ, Μαρόκο

Του Χασάν Μπλεϊμπέλ, Λίβανος

Του Μαχμούντ Ριφάι, Ιορδανία

Μο Κασέμ, Ολλανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα