ΑΘΗΝΑ
18:40
|
21.05.2024
Προεκλογικό βίντεο στη Μακρόνησο γύρισε και ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο Κασσελάκης στη Μακρόνησο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ούτε η Μακρόνησος δε γλίτωσε από τους επαγγελματίες συμβούλους πολιτικού μάρκετινγκ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε εκτενές βίντεο που γύρισε μία ηλιόλουστη μέρα του Σεπτέμβρη το επιτελείο του στον ιερό χώρο-τόπο μαρτυρίου για χιλιάδες κομμουνιστές στη Μακρόνησο,  ο Κασελάκης περιδιαβαίνει με άσπρο μπλουζάκι βγάζοντας κήρυγμα περί σύγχρονης ιστορίας και περί ενότητας και αλληλεγγύης «για όλους τους πολίτες», για «κοινωνία με δίκαιους κανόνες χωρίς προνόμια για τους λίγους, με παιδεία, υγεία, πρόνοια, έγνοια για το περιβάλλον».

Greek (or American) dream

Επαναλαμβάνει τα περί «ελληνοποιημένου» «αμερικάνικου» ονείρου υποσχόμενος «ευκαιρίες για όλους ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκαν και με πόσα λεφτά στην τσέπη».

Δεν παραλείπει τα «καρφιά» και προς τη μεριά της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνοντας αναφορά σε κράτος που «δεν καίει» και «δεν πνίγει τους πολίτες».

Πλέκει, επίσης, το εγκώμιο της «σύγχρονης αριστεράς» που έχει «τον άνθρωπο στο επίκεντρο». «Είναι η Ελλάδα μπροστά, μακριά από μίση που τη χώρισαν στα δύο» και ολοκληρώνει το προεκλογικό του σποτ με μνεία στους ακόλουθους στίχους του Ρίτσου:

«Σαν ν’ ανοίγουμε μία πόρτα το πρωί και να λέμε καλημέρα στον ήλιο και στον κόσμο».

Ντροπή σου!

Το βίντεο κλιπ του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε «βροχή» σχολίων δεκάδων χρηστών της πλατφόρμας Χ.

«Ντροπή σου! Βρωμίζεις έναν τόπο θυσίας με τα ψέμματα σου, δεν βρήκες ούτε μια λέξη για να αναφέρεις τους αγωνιστές ως αυτό που ήταν: κομμουνιστές! Όχι αριστεροί γενικά και αόριστα! Αλλά τι περιμένω από έναν «αυτοδημιούργητο εφοπλιστή»! Καλή συγκυβέρνηση!» στηλιτεύει καυστικά ένας χρήστης της πλατφόρμας.

Άλλοι σχολιάζουν τα της «αλληλεγγύης», και άλλη βλέπουν «σκοτεινά κίνητρα» πίσω από την ιδέα να γυριστεί το βίντεο στη Μακρόνησο εκτιμώντας πως γυρίστηκε για να απευθυνθεί σε «μεγαλύτερο κοινό» ψηφοφόρων κάποιας ηλικίας επειδή η υποψηφιότητά του σε αυτή την ομάδα ανθρώπων «δεν έχει ρεύμα».

Άλλοι, νεότεροι από τον Στέφανο Κασσελάκη, θεωρούν πως οι νέοι δεν θα «τσιμπήσουν» με το συγκεκριμένο βίντεο και άλλοι του ρίχνουν μπηχτές περί «καλού καπιταλισμού» και «καλής, ελεύθερης αγοράς».

Φυσικά, υπάρχουν και οι ένθερμοι υποστηρικτές και χειροκροτητές της υποψηφιότητας Στέφανου Κασσελάκη, που και σε αυτή την ανάρτηση δε διακρίνουν ίχνος πολιτικής σκοπιμότητας αλλά μόνο…. «αγνά» συναισθήματα ενός «άφθαρτου» υποψήφιου.

Την τελική απάντηση ωστόσο θα δώσουν οι ψηφοφόροι – μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που θα συμμετάσχουν στην εκλογή νέας ηγεσίας.

Μέχρι τότε, έχουμε να δούμε αρκετά…

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Στρατιωτική άσκηση με τακτικά πυρηνικά όπλα

Διχογνωμίες για την πρόταση του εισαγγελέα του ΔΠΔ κατά Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κατέσχεσαν τον εξοπλισμό των δημοσιογράφων του AP

Το Βατικανό επιλέγει καλύτερες σχέσεις με Κίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα