ΑΘΗΝΑ
22:44
|
03.05.2024
Η χορήγηση πυραύλων Storm Shadow στην Ουκρανία είχε ανακοινωθεί από τον πρώην υπουργό Άμυνας τη Βρετανίας το Μάιο στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Από την επίθεση στην Κριμαία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βρετανικοί πύραυλοι «Storm Shadow» χρησιμοποιήθηκαν σήμερα από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στην επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Independent το Ηνωμένο Βασίλειο εφοδίασε την Ουκρανία με πυραύλους αυτού του τύπου στις αρχές του 2023 με τον Βρετανό τότε υπουργό Άμυνας, Μπεν Ουάλας, να δηλώνει στη Βουλή των Κοινοτήτων πως οι συγκεκριμένοι πύραυλοι θα μπορούσαν να κάνουν «τη διαφορά» στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Από τη σημερινή ουκρανική πυραυλική επίθεση στην Χερσόνησο της Κριμαίας

Η ουκρανική  πυραυλική επίθεση στη χερσόνησο της Κριμαίας, εξαπολύθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες προκαλώντας τον τραυματισμό 24 ατόμων στη Σεβαστούπολη και άλλων έξι στην πόλη Ισμαήλ.

Η επίθεση προκάλεσε και πυρκαγιά σε «μη πολιτική» εγκατάσταση, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ.

Άλλες πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν από την περιοχή στην πλατφόρμα Telegram ανέφεραν πως η «μη πολιτική» εγκατάσταση ήταν το ναυπηγείο της Σεβαστούπολης όπου επισκευάζονται και ναυπηγούνται πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Κατά την ίδια επίθεση επλήγησαν δύο πολεμικά πλοία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα