ΑΘΗΝΑ
16:28
|
08.05.2024
Οι απολύσεις αφορούν εκατοντάδες εργαζόμενους στη Google.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων σχεδιάζει η Google στο πλαίσιο αναδιάταξης προσωπικού στο τμήμα «Ανθρώπινου Δυναμικού» και περιορισμού των προσλήψεων τους επόμενους μήνες.

Την άσχημη είδηση ανήγγειλε στους εργαζόμενους ο αντιπρόεδρος προσλήψεων της εταιρίας, Μπράιαν Ονγκ μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως «δεν είναι κάτι που ήταν εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια συζήτηση που κάποιος από εμάς ήθελε να κάνει ξανά φέτος». Πρόσθεσε:

«Δεδομένης της βάσης των προσλήψεων που έχουμε λάβει τα επόμενα τρίμηνα, είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε συνολικά».

Οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν θα ενημερωθούν με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από σήμερα, Τετάρτη.

Τον Ιανουάριο, η Alphabet, που ανήκει στην εταιρεία Google, ανακοίνωσε ότι περικόπτει 12.000 θέσεις εργασίας, επηρεάζοντας περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού πλήρους απασχόλησης. Οι απολύσεις έγιναν σε όλη την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος προσλήψεων της Google.

Την ώρα που η Google βρίσκεται από το 2022 σε κατάσταση περικοπής δαπανών η μητρική εταιρία, Alphabet, ανακοίνωσε αύξηση 7% στα έσοδα του δεύτερου τριμήνου του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κωνσταντινούπολη: Boeing 767 προσγειώθηκε χωρίς τις μπροστινές ρόδες

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα