ΑΘΗΝΑ
19:24
|
22.07.2024
Χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής από την Ε.Ε.
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του υπουργού στον ΑΝΤ1
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω του τεράστιου κόστους στην οικονομία από την κακοκαιρία «Daniel», καταθέτει τις επόμενες μέρες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Κωστής Χατζηδάκης εξήγησε ότι από το συνολικό ποσό, τα 450 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κρατική αρωγή και τα 150 εκατ. ευρώ για την κάλυψη αγροτών.

Προσέθεσε, ότι ήδη γίνονται προβολές με βάση τον «Ιανό» για το ύψος των ζημιών, αλλά η πρώτη επίσημη εκτίμηση θα είναι στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού στις αρχές του Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο υπουργός είπε ότι θα δοθεί η ενίσχυση για την προσωπική διαφορά στους συνταξιούχους (Δεκέμβριο ή Ιανουάριο), καθώς και η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, που αποτελούν δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αντίθετα, δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της κάρτας αγορών (market pass), λόγω του κόστους από τον «Ντάνιελ».

Ο Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ είναι αδιαπραγμάτευτος και πως θα ήταν σφάλμα να ζητηθεί από την Κομισιόν χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής, διότι θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να ξανακυλά στην κρίση.

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και εφέτος ό,τι έγινε πέρυσι, με την επιδότηση στην αντλία.

Για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ειδικά μετά τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, ισχυρίστηκε ότι «δεν θα υπάρξει έλεος με την αισχροκέρδεια».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παραδέχεται την αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ η αρχηγός τής

Οι Simpsons είχαν προβλέψει την πιθανή υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις;!

«Έφυγε» ο εφοπλιστής Σπύρος Πολέμης

Δούκας: «Μηδενική ανοχή» στη Δημοτική Αστυνομία μετά την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα