ΑΘΗΝΑ
18:39
|
27.04.2024
Ο πρώτος Αφρικανός ηγέτης που έφθασε στην Αβάνα είναι ο Πρόεδρος του Μπουρούντι, που έσπευσε να συναντήσει τον Κουβανό ομόλογό του, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.
Στην Κούβα πραγματοποιείται φέτος η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 77 και της Κίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Αβάνα της Κούβας μεταβαίνουν δεκάδες Αφρικανοί, Λατίνοι και Ασιάτες ηγέτες προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 77 αναπτυσσόμενων χωρών (γνωστή ως Ομάδα των 77 ή G77) και της Κίνας που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 15 και στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η ομάδα συγκροτήθηκε το 1964 αρχικά από 77 χώρες και σήμερα αριθμεί 133 μέλη.

Ο πρώτος Αφρικανός ηγέτης που έφθασε χτες στην Αβάνα είναι ο Πρόεδρος του Μπουρούντι, Εβαρίστε Νταγισιμίγε, που έσπευσε να συναντήσει τον Κουβανό ομόλογό του, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.

Στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 77 και της Κίνας αναμένεται να συμμετάσχουν οι Πρόεδροι δεκάδων αφρικανικών χωρών, μεταξύ των οποίων οι ηγέτες της Αγκόλας, της Μοζαμβίκης, της Ρουάντας, της Γουινέας Ισημερινού, της Νιγηρίας, της Κένυας, της Ουγκάντας και της Ζιμπάμπουε.Ένα από τα κεντρικά ζητήματα της συνόδου θα είναι η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για την επίτευξη αναπτυξιακών στόχων.

Η Ομάδα των 77 προωθεί πολιτικές και λύσεις ανάπτυξης για τις χώρες του Νότου και προωθεί συλλογικά οικονομικά συμφέροντα ενώ επιχειρεί να αυξήσει την διαπραγματευτική της ισχύ μέσα από τέτοιες ομάδες συλλογικής δράσης προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ χωρών του νότιου ημισφαιρίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χαιρετίζοντας τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 77 και της Κίνας στην Αβάνα, τόνισε πως η σύνοδος αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην προώθηση συλλογικών αναπτυξιακών στόχων μεταξύ χωρών του Νότου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα