ΑΘΗΝΑ
04:06
|
05.05.2024
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί Τραμπ θα βρεθεί στην Αθήνα στις 27 Σεπτεμβρίου ως προσκεκλημένος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Μάικ Πομπέο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Αθήνα αναμένεται στο τέλος του μήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, (επί Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ) Μάικ Πομπέο ως προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και του πρώτου Αμερικανικού Μεσογειακού Επενδυτικού Φόρουμ, («American Mediterranean Investment Forum»).

Το επενδυτικό φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη,  27 Σεπτεμβρίου 2023 στο κέντρο πολιτισμού του ιδρύματος στην Αθήνα, επιδιώκει την προσέλκυση νέων αμερικανικών επενδύσεων και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ θα δώσει την ευκαιρία σε μικρές, νεοφυείς επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με επενδυτές και ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους ώστε να διερευνήσουν περιθώρια νέων συνεργασιών και χρηματοδότησης.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο

Ο Αμερικανός πρώην υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο κεντρικός ομιλητής ενώ θα πάρει μέρος σε πάνελ συζήτησης για τον τρόπο αντιμετώπισης εξωτερικών απειλών των ΗΠΑ στην περιοχή,  σαν αυτές που θέτει η Κίνα, και οι οποίες μπορεί να υπονομεύσουν την οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα σε ό,τι αφορά τα αμερικανικά συμφέροντα.

Ο Πομπέο, που θεωρείται από τους αρχιτέκτονες των λεγόμενων «Συμφωνιών του Αβραάμ»  θα αναδείξει την αξία των συμφωνιών, καθώς και το πώς μέσα από εμπορικές, επιστημονικές συνεργασίες, αλλά και διασυνοριακές συνεργασίες, αυτή η ειρηνευτική συμφωνία αποδίδει καρπούς για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Επιπλέον, ο 70ός πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα αναφερθεί σε ένα «θετικό όραμα για το μέλλον» και θα εξηγήσει τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από αυτήν τη συμφωνία για τη δική της οικονομική ασφάλεια και σταθερότητα.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου αναφέρεται στην ιστοσελίδα του επενδυτικού φόρουμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα