ΑΘΗΝΑ
04:19
|
03.05.2024
Ο Κουβανός πρέσβης στη Μόσχα, δήλωσε πως η χώρα του δεν είναι αντίθετη στη νόμιμη συμμετοχή Κουβανών στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κουβανός πρέσβης στη Μόσχα, Χούλιο Αντόνιο Γκαρμέντια Πένια, δήλωσε πως η χώρα του δεν είναι αντίθετη στη νόμιμη συμμετοχή Κουβανών στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά αντίθετη σε δίκτυα εκμετάλλευσης που στήνουν λαθρέμποροι κι διακινητές ανθρώπων.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, η δήλωση του Κουβανού διπλωμάτη έγινε λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις 17 Κουβανών που θεωρήθηκαν ύποπτοι για σχέσεις με δίκτυο λαθραίας διακίνησης ανθρώπων, που επιχειρεί από τη Ρωσία τη στρατολόγηση μισθοφόρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ο Κουβανός πρέσβης στη Ρωσία

Ο Κουβανός διπλωμάτης ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας του καταβάλλει προσπάθειες για να «εξουδετερώσει και να διαλύσει ένα δίκτυο λαθραίας διακίνησης ανθρώπων που επιχειρεί από τη Ρωσία να ενσωματώσει Κουβανούς πολίτες που ζουν εκεί και ακόμη και μερικούς από την Κούβα, στις στρατιωτικές δυνάμεις που εμπλέκονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία».

Ο Κουβανός πρέσβης διευκρίνισε ότι οι συλληφθέντες, όλοι Κουβανοί υπήκοοι, είχαν εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες και παραβίαζαν τον νόμο.

«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των Κουβανών που θέλουν απλώς να υπογράψουν μια σύμβαση και να ενταχθούν νομίμως στον ρωσικό στρατό σε αυτήν την επιχείρηση. Αλλά είμαστε κατά της παρανομίας και αυτών των επιχειρήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την νομιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε αν η Αβάνα θα επιδείξει επιείκεια σε υπηκόους που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας στον πόλεμο.

Η Ρωσία, η οποία έχει πολυετείς, ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με την Κούβα, αποτελεί για χρόνια σημαντικό προορισμό για Κουβανούς μετανάστες. Πέρσι, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει σε αλλοδαπούς που εγγράφονται για να υπηρετήσουν στον ρωσικό στρατό να λαμβάνουν τη ρωσική υπηκοότητα μέσω μιας ταχείας διαδικασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα