ΑΘΗΝΑ
14:21
|
02.05.2024
Ο Μπάιντεν ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν ήθελε την απεργία του συνδικάτου United Auto Workers. Ξέχασε βεβαίως τους εργαζόμενους που έχουν υποστεί μείωση μισθών 30% από…
Απεργοί του συνδικάτου UAW
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πλευρό των 13.000 εργαζομένων που απεργούν από νωρίς σήμερα το πρωί σε τρία εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών GM, Ford και Stellantis πήρε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Αφού υποστήριξε ότι κανείς δεν ήθελε την απεργία του συνδικάτου United Auto Workers στη διαμάχη του με τις τρεις μεγάλες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανέφερε πως οπ εργαζόμενοι θα έπρεπε να έχουν ένα μερίδιο από τα χρυσά κέρδη που προκαλεί η δική τους σκληρή εργασία και από τα οποία ωφελούνται οι εταιρείες αυτές.

Βεβαίως, ο Πρόεδρος Μπάιντεν «ξέχασε» σκοπίμως τους 146.000 εργαζόμενους-μέλη του συνδικάτου που έχουν ψηφίσει εδώ και μήνες κατά 97% την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διεκδικώντας αύξηση μισθών κατά 40% σε τέσσερα χρόνια, τετραήμερη εργάσιμη βδομάδα δίχως μείωση αποδοχών, αυτόματες αυξήσεις στους μισθούς λόγω τιμαρίθμου, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αυστηροποίηση του ορισμού του «προσωρινού συμβασιούχου» εργαζόμενου που δεν είναι μέλος του συνδικάτου, κ.α.

«Κανείς δεν θέλει μια απεργία, αλλά σέβομαι το δικαίωμα των εργαζομένων να χρησιμοποιούν τις επιλογές που έχουν», πρόσθεσε ο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο τονίζοντας:

«Κατανοώ την απογοήτευση των εργαζομένων».

Στη συνέχεια κάλεσε τις δύο πλευρές να υπογράψουν μια συμφωνία που θα είναι επωφελής για όλους, «τόσο για τα συνδικάτα όσο και τις για επιχειρήσεις», θυμίζοντας πως «τα κέρδη-ρεκόρ (των αυτοκινητοβιομηχανιών) δε μοιράστηκαν με δίκαιο τρόπο» με τους εργαζομένους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα