ΑΘΗΝΑ
20:45
|
02.05.2024
Ο νέος στόλος που έχει παραγγελθεί με το αντίτιμο των 2,2 δις. δολαρίων αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά τα 30 γερασμένα F-16.
Έφθασαν τα πρώτα F-35 στη Δανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα τέσσερα πρώτα από τα 27 μαχητικά  F-35 που έχει παραγγείλει από την αμερικανική πολεμική βιομηχανία  Lockheed Martin παρέλαβε σήμερα η πολεμική αεροπορία της Δανίας.

Ο νέος στόλος που έχει παραγγελθεί με το αντίτιμο των 2,2 δις. δολαρίων αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά τα 30 γερασμένα F-16 που θα παραχωρήσει η Δανία στην Ουκρανία ως το τέλος του 2025.

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα, οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο φως» σε Δανία και Ολλανδία να δώσουν στην Ουκρανία τα γερασμένα πολεμικά αεροσκάφη F-16 καθώς έχουν αποφασίσει να τα αντικαταστήσουν με μαχητικά τελευταίας γενιάς.

Μαχητικά F-35

Στις 20 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν επισκέφθηκαν τη στρατιωτική αεροπορική βάση Skridstrup για να επιθεωρήσουν ένα από τα F-16. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε με Ουκρανούς πιλότους που εκπαιδεύονται στα F-16.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα