ΑΘΗΝΑ
11:30
|
09.12.2023
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να «χωρίσει δρόμους» με την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν χρειαστεί.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζει μεσοπρόθεσμες προβλέψεις οικονομικού προγράμματος στην Άγκυρα, Τουρκία, 6 Σεπτεμβρίου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να «χωρίσει δρόμους» με την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν χρειαστεί όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο μιας έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, μεταδίδει το Reuters.

Η έκθεση, που εγκρίθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε ότι η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας με το μπλοκ των 27 μελών δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και κάλεσε την Ε.Ε. να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τους δεσμούς της με την Άγκυρα.

Η Τουρκία είναι επίσημα υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. εδώ και 24 χρόνια, αλλά οι ενταξιακές συνομιλίες έχουν σταματήσει τα τελευταία χρόνια λόγω των ανησυχιών του μπλοκ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό του κράτους δικαίου.

«Η Ε.Ε. προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους πριν από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα κάνουμε τις αξιολογήσεις μας απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και αν χρειαστεί μπορούμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με την Ε.Ε.».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιείχε αβάσιμους ισχυρισμούς και προκαταλήψεις και υιοθέτησε μια «ρηχή και μη οραματική» προσέγγιση για τους δεσμούς της χώρας με την Ε.Ε..

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοσκόπηση GPO: Κάτω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ιράν: Το βέτο των ΗΠΑ πυροδοτεί «ανεξέλεγκτη έκρηξη» στη Μέση Ανατολή

Σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μαξίμου

Εκλεκτή της Μενδώνη η νέα γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα