ΑΘΗΝΑ
05:18
|
22.05.2024
Αιχμηρό σχόλιο μετά τις ετήσιες εξαγγελίες στη Θεσσαλονίκη: «Η απάντηση στην κλιματική κρίση είναι η ατομική ευθύνη, με προώθηση και νομοθετικά της ιδιωτικής ασφάλισης».
Σχόλιο-ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τον Μητσοτάκη-ΔΕΘ 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ αναφορικά με την υποχρεωτική ασφάλιση των επαγγελματικών χώρων και της αγροτικής γης ασκεί το ΜέΡΑ25 τονίζοντας πως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η απάντηση στην κλιματική κρίση είναι η ατομική ευθύνη, με προώθηση και νομοθετικά της ιδιωτικής ασφάλισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ατομική ευθύνη, με προώθηση και νομοθετικά της ιδιωτικής ασφάλισης, η απάντηση στην κλιματική κρίση σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν έχουν ακόμα μετρηθεί οι ολέθριες συνέπειες των πλημμυρών στη Θεσσαλία και ο πρωθυπουργός σπεύδει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία κέρδους για τις ασφαλιστικές εταιρείες. “Ασφαλιστείτε, ασφαλίστε την περιουσία σας, το σπίτι σας, το μαγαζί σας, το χωράφι σας”, ανακοινώνοντας πως θα καταστεί υποχρεωτική η ασφάλιση των επαγγελματικών χώρων και κατόπιν της αγροτικής γης.

Η κυβέρνηση αποσύρεται επίσημα από την προστασία της κοινωνίας, ρίχνοντας την ευθύνη στους πολίτες με τον πλέον μάλιστα ταξικό τρόπο: “αν έχεις οικονομική επιφάνεια, ασφαλίσου ατομικά. Εάν όχι, αν είσαι δηλαδή εργαζόμενος, άνεργος, ΑμεΑ, κλπ, ας πρόσεχες”.

Τι κι αν πληρώνουμε ένα σωρό φόρους, με την συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από την φορολογία των εργαζομένων και τον ταξικό ΦΠΑ; Γιατί πληρώνουμε αυτούς τους φόρους άραγε εάν όχι για συλλογική κοινωνική προστασία και πρόοδο; Για να τα παίρνουν οι εθνικοί εργολάβοι, οι ενεργειάρχες και οι δανειστές;

Το ΜέΡΑ25 απορρίπτει την υποκατάσταση του κράτους από τις ασφαλιστικές εταιρείες και την εμπορευματοποίηση της πρόνοιας και της δημόσιας πρόληψης. Μόνο το Δημόσιο μπορεί να προστατεύσει την κοινωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα