ΑΘΗΝΑ
01:50
|
07.05.2024
Μια έκκληση του Δημήτρη Σκαρπαλέζου για τη σημερινή ψηφοφορία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάδειξη του Προέδρου του.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Του Δημήτρη Σκαρπαλέζου*

Στον σημερινό κόσμο, μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους Αγγλοσάξονες και Αμερικανούς «επικυρίαρχους» για την ηγεμονία τους, είναι να προετοιμάζουν σειρά φερέλπιδων και ωραίων ‘young leaders’, να τους βολεύουν, αν είναι αναγκαίο με υποτροφίες, στα πιο περιώνυμα πανεπιστήμιά τους, να τους βολεύουν σε διάφορες μεγάλες τράπεζες ή επιχειρήσεις τους και σε διάφορα think tanks τους και να τους στέλνουν στις χώρες τους για να ηγηθούν η παλαιών συντηρητικών κομμάτων η «προοδευτικών» κομμάτων που πρέπει να ελεγχθούν καλύτερα.

Αυτή η πολιτική ακολουθήθηκε σε μια σειρά από χώρες με διάφορες παραλλαγές για να επιτευχθεί κάτι που να πλησιάζει το «δημοκρατικό» διπλό μονοκομματικό σύστημα σαν αυτό των ΗΠΑ και όσο γίνεται υπό την καθοδήγησή τους .

Αυτοί οι «φερέλπιδες νέοι» έχουν και τη βοήθεια όλων των επικοινωνιακών μεθόδων και χρημάτων  που μπορούν να επιστρατευθούν για την προβολή τους από ντόπιες φιλικές προς τις επικυρίαρχες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις.

Μια τέτοια περίπτωση μοιάζει να είναι στη Γαλλία ο Μακρόν που ήρθε από την τράπεζα Rothschild και με εξαίρετες επαφές με τον αγγλοσαξονικό πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο για να «ανανεώσει» την πολιτική στη Γαλλία. Αυτός, με αντίβαρο κάποιες προόδους σε «δικαιωματικά» θέματα (κυρίως στη συμβολική τους διάσταση) ανέπτυξε μια πρωτοφανή επίθεση στα λαϊκά στρώματα και έδεσε τη Γαλλία στο άρμα των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία .

Σήμερα στην Ελλάδα με το αυτογκόλ της, τάχα μου, δημοκρατικής, διαδικασίας εκλογής προέδρου της Αριστεράς από όποιον δώσει δύο ευρώ, (έστω και αν είναι ακροδεξιός ή  απλώς έχει σπρωχτεί με διάφορους τρόπους να ψηφίσει,) κινδυνεύουμε να πάθουμε το ίδιο, με έναν ωραίο νέο, τον κύριο Κασσελάκη, που έπεσε από το πουθενά, ή μάλλον από την Goldman Sachs και το φιλοπόλεμο νεοσυντηρητικό think tank, CSIS.

Την τράπεζα που συνεισέφερε στην υποταγή της χώρας μας στα μνημόνια και προώθησε με φανατισμό όλες τις έμμεσες ή άμεσες συγκρούσεις, πολέμους, πραξικοπήματα  και επιθέσεις των ΗΠΑ στον αιώνα μας.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή η εμπειρία θα μπορούσε να είναι πολύτιμο κεφάλαιο, αλλά αυτό θα συνέβαινε μόνο αν διεκδικώντας την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε μια σαφή και αποκαλυπτική  καταγγελία των μεθόδων και των στόχων των πρώην αφεντικών του…, πράγμα που βέβαια δεν έκανε!

Σήμερα  ο κίνδυνος να αλυσοδεθεί ακόμα καλύτερα η χώρα μας και να χτυπηθούν ακόμα πιο αλύπητα τα λαϊκά στρώματα με ένα «διπλό μονοκομματικό σύστημα» όπως γίνεται στις ΗΠΑ είναι προ των πυλών .

Η συστράτευση  των περισσότερων ΜΜΕ υπέρ του Κασσελάκη και η εντατική καμπάνια στα social media και στο διαδίκτυο κάνει αυτόν τον κίνδυνο πολύ πιο απειλητικό .

Επείγει, όσοι θέλουμε την ανάσα του λαού μας και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, να κινητοποιηθούμε, να πάμε να ψηφίσουμε έναν οποιονδήποτε υποψήφιο που δεν θέλει να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αμερικανικό ή ιταλικό «Δημοκρατικό Κόμμα».

Οι στιγμές και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και δεν επιτρέπουν πολυτέλειες αποστασιοποίησης από την πολιτική αυτή στιγμή. Πρέπει επειγόντως να πάμε να ψηφίσουμε για να αποκρούσουμε την απόλυτη άλωση της αριστεράς και της χώρας μας.

Φιλικά, συντροφικά , πατριωτικά

Ο Δημήτρης Σκαρπαλέζος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δίδασκε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Παρίσι 7.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα