ΑΘΗΝΑ
04:14
|
05.05.2024
Σε εξέλιξη από το πρωί βρίσκονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ, Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη από το πρωί βρίσκονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφού ήδη έως τις 10 το πρωί είχαν ψηφίσει τουλάχιστον 10.000 μέλη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το 25% έως 30% όσων έχουν ψηφίσει έως τώρα είναι νέα μέλη.

Ακόμα, ο ρυθμός της ψηφοφορίας, αυτή τη στιγμή, είναι 150 ψήφοι ανά λεπτό. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 20:00 και, μέχρι αυτή την ώρα, σε 513 εκλογικά τμήματα που έχουν ανοίξει, έχουν ψηφίσει 10.000 μέλη στην Ελλάδα και 500 στο εξωτερικό.

Έτσι, οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή ξεπερνούν, με αυτά τα δεδομένα, ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αφού – όπως όλα δείχνουν – θα ψηφίσουν πάνω από 100.000 άτομα.

Ποιοι και πώς ψηφίζουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν οριστεί πάνω από 500 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα, ακόμα και αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή βίζα ή μπλε βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17, οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Επισημαίνεται πως για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έχουν εγγραφεί στον iSyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου.

Πότε και πού ψηφίζουν οι υποψήφιοι πρόεδροι

Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1) στις 11:00.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.

Ο Νίκος Παππάς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας) στις 8:45.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175) στις 12:00.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία) στις 13:00.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα