ΑΘΗΝΑ
23:28
|
05.07.2024
Για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τις νίκες του ουκρανικού στρατού τον κατηγορεί πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CBS ότι ο στρατός της χώρας του αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, ενώ η ουκρανική αντεπίθεση δεν ήταν αρκετά γρήγορη.

«Είναι μια δύσκολη ερώτηση. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Η αντεπίθεση δεν είναι πολύ γρήγορη», είπε ο Ουκρανός ηγέτης στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση στο μέτωπο έχει μετατραπεί σε μονομαχία πυροβολικού, με κάθε πλευρά να εκτοξεύει περίπου 40.000 οβίδες καθημερινά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν αμέλησε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει η χώρα τους από τις ΗΠΑ και τους λοιπούς συμμάχους, αλλά τόνισε πως αυτά τα όπλα δεν βοηθούν μόνο την Ουκρανία.

Αν η Ουκρανία πέσει… ο Πούτιν θα προχωρήσει παραπέρα. Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ όταν ο Πούτιν φτάσει στα κράτη της Βαλτικής; Ή όταν φτάσει στα σύνορα της Πολωνίας; Αν πέσει η Ουκρανία, τι θα γίνει μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, ρώτησε τον παρουσιαστή ο κ. Ζελένσκι κάπως εκβιαστικά και απειλητικά.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ουκρανικός στρατός κάνει ανεπιτυχείς προσπάθειες αντεπίθεσης από τις 4 Ιουνίου. Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε 71.500 στρατιώτες, 543 άρματα μάχης και σχεδόν 18.000 τεθωρακισμένα οχήματα διαφόρων τύπων.

Νωρίτερα, ο Όλεγκ Σόσκιν, πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, δήλωσε ότι ο Ζελένσκι έλεγε συνεχώς ψέματα για τις νίκες του ουκρανικού στρατού.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, αυτά τα ψέματα διαδίδονται γρήγορα σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, αν και η αντεπίθεση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Επιπλέον, ο απόστρατος στρατηγός Σεργκέι Κριβόνος, πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, επέπληξε τον Ζελένσκι για το ότι έδωσε ψεύτικες ελπίδες σχετικά με τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα