ΑΘΗΝΑ
21:50
|
27.04.2024
Σε δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των εκλογών προέβησαν οι Κασσελάκης, Αχτσιόγλου, Παππάς και Τσακαλώτος.
Με 45,47% κέρδισε ο Κασσελάκης τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Κουμουνδούρου βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να προβεί σε δηλώσεις μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για πρόεδρο στη μετά Τσίπρα εποχή.

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου όπου είχε φτάσει νωρίτερα με τον σύντροφό του και τον βουλευτή Επικρατείας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε με τα συλλυπητήριά του για το τραγικό δυστύχημα με τους Έλληνες νεκρούς στρατιωτικούς στη Λιβύη, λέγοντας πως πρόκειται για ήρωες της κοινωνίας μας. «Παρακολουθούμε την κατάσταση με τον ναύαρχο, ας ελπίσουμε ό,τι καλύτερο για τους αγνοούμενους».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην εσωκομματική διαδικασία λέγοντας πως η συμμετοχή στην κάλπη ήταν απρόσμενη. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές όχι μόνο αυτούς που συμμετείχαν στην καμπάνια μου αλλά και σε όσους ήταν σε όλες τις επιτροπές. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για να αποκτήσει σύντομα η χώρα προοδευτική κυβέρνηση ο τόπος», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Όπως συνέχισε, «ο κόσμος την πρώτη εβδομάδα μου έλεγε να αντέξεις, αναφερόμενος σε όλες τις επιθέσεις που δεχόμουν, ενώ στη δεύτερη εβδομάδα μου έλεγαν πως είμαι η ελπίδα τους. Δεν είμαι μόνος μου, είμαστε όλοι μαζί ελπίδα. Την επόμενη Κυριακή πρέπει να επιστρέψουμε στις κάλπες, να κερδίσουμε και να αντιμετωπίσουμε την κυβέρνηση που δεν αντιπροσωπεύει την ιστορία του τόπου».

Αχτσιόγλου: Η επόμενη Κυριακή θα καθορίσει αν τους αγώνες θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η πρώτη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου από την Κουμουνδούρου μετά το τέλος του πρώτου γύρου της εσωκομματικής αναμέτρησης.

«Η επόμενη Κυριακή θα καθορίσει αν τους αγώνες θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας» είπε η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Θα καθορίσει αν τους πολιτικούς αγώνες που θα έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικού όρους, όρους σοβαρότητας και ευθύνης».

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε πως «σήμερα είναι μεγάλη βραδιά για την παράταξη αφού ανταποκρίθηκαν 146.000 στο κάλεσμά της. Για ένα κόμμα ισχυρό και σύγχρονο. Τους ευχαριστώ όλες και όλους. Είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε όσους επιτίθενται στις αξίες μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Σας καλώ να προσέλθετε στις κάλπες την επόμενη Κυριακή. Θα καθορίσει αν θα δώσουμε τους πολιτικούς αγώνες με πολιτικούς όρους, στη Βουλή και έξω από αυτήν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πορεύεται στα νερά των εύκολων λύσεων. Αυτό που θέλουμε είναι να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς. Μαζί για τους αγώνες που έρχονται και τη ζωή που μας αξίζει», κατέληξε.

Τσακαλώτος: Έδωσα μια μάχη

«Έδωσα μια μάχη με πολλούς συντρόφους και συντρόφισσες για τις ιδέες της Αριστεράς και την προοπτική της», σχολίασε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος. «Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική αντιπολίτευση στην καταστροφική πολιτική της ΝΔ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, δήλωσε: «Είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική- η έμφαση στο πρόσωπο και την εικόνα- έχουν διεισδύσει εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Είναι προφανές ότι στην συνέχει θα υπάρχει η ίδια επιμονή για την Αριστερά και την ουσία της πολιτικής».

Παππάς: Αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης

«Η παράταξη μας βγαίνει πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι μια απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στον μετασχηματισμό του κόμματος μας σε μια αριστερή προοδευτική δημοκρατική παράταξη», τόνισε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Κουμουνδούρου. Συνεχάρη όλο τον κόσμο «που εργάστηκε ακούραστα για να γίνει άψογα αυτή η μεγάλη δημοκρατική γιορτή» και ευχαρίστησε όλους και όλες που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση, όπως παλιά, όπως και τώρα, όπως και πάντα, θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης, για να γίνει πιο δυνατή και θα συνεχίσω με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου να υπερασπίζομαι όσα με καθαρότητα παρουσίασα στην προεκλογική αυτή περίοδο».

Είπε ότι «από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι -που τους ευχαριστώ για το υψηλό επίπεδο ήθους και ποιότητας του διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο- έχουμε υποχρέωση, από όποια θέση μας έταξε ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ, ο προοδευτικός κόσμος, να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή, να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης».

Βίντεο από το 7.40:

Εκλογές για πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 45,47% – Αχτσιόγλου 36,21%

Μονομαχία του Στέφανου Κασσελάκη με την Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν οι σημερινές εκλογές στις οποίες ψήφισαν 146.635 πολίτες.  Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 45,47% και η Εφη Αχτσιόγλου δεύτερη με ποσοστό 36,21%. Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του κ. Κασσελάκη και της κυρίας Αχτσιόγλου για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς κατέλαβε την τρίτη θέση μεταξύ των πέντε υποψηφίων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 8,64%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατετάγη τέταρτος με 8,4% και στην πέμπτη θέση με ποσοστό 1,28% βρέθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας.

Δείτε βίντεο με τις ανακοινώσεις του Γιάννη Δρόσου:

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα