Τις δύο όψεις του «νομίσματος» της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους εργαζόμενους διέκρινε σήμερα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας «πυροτέχνημα» το ξεπάγωνα των τριετιών στους μισθούς λόγω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που προωθεί για ψήφιση στη βουλή ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Την ώρα που η κυβέρνηση προχωράει για ψήφιση στη βουλή ένα νομοσχέδιο – τερατούργημα που, μεταξύ άλλων, επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα και φέρνει αντιδραστικές αλλαγές ακόμη και στον δικό της “νόμο Χατζηδάκη”, την ίδια ώρα προσπαθεί να θολώσει τα νερά με το πυροτέχνημα του δήθεν “ξεπαγώματος των τριετιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Και συνεχίζει:
«Επιδιώκει να καλλιεργήσει κλίμα ανοχής στην εγκληματική της πολιτική, στην άγρια λιτότητα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ και στη μεγάλη ακρίβεια που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα. Η εξαγγελία του μέτρου, την ίδια εβδομάδα της ψήφισης του αντεργατικού τερατουργήματος Γεωργιάδη, αποτελεί την επιβεβαίωση ότι τα επιχειρήματα περί “φιλολαϊκού νομοσχεδίου” δεν πείθουν κανένα».
Εκτιμά πως το ξεπάγωμα των τριετιών «χωρίς αναδρομική ισχύ και με τις σημερινές εργασιακές σχέσεις της ευελιξίας και της μερικής απασχόλησης, είναι ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα».
«Ας αφήσει η κυβέρνηση τα νομικά “τερτίπια” ότι τάχα δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομικότητα. Οι τριετίες είναι δικαίωμα των εργαζομένων, κατοχυρωμένο στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που είχαν υπογράψει με τους εργοδότες και το οποίο με κρατική παρέμβαση και με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, στερούνται εδώ και 12 χρόνια. Οι τριετίες πρέπει άμεσα να ξεπαγώσουν, αναδρομικά, χωρίς προϋποθέσεις και συμψηφισμούς, χωρίς κόφτες, για να στηριχθεί ουσιαστικά το εργατικό εισόδημα απέναντι στην ακρίβεια, αλλά και την κυβερνητική πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός» προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος και τονίζει καταλήγοντας:
«Η απάντηση των εργαζομένων θα δοθεί με την μαζική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία στις 21 Σεπτέμβρη για την απόσυρση του αντεργατικού εκτρώματος, για ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση του ΦΠΑ και των άλλων άδικων έμμεσων φόρων στα τρόφιμα, το νερό, την ενέργεια κ.λπ.».