ΑΘΗΝΑ
00:57
|
08.09.2024
Χιλιάδες κόσμου έδειξαν με την παρουσία τους πως δεν ξεχνιέται το έγκλημα κατά του Παύλου Φύσσα, ούτε σταματά η πάλη ενάντια στον φασισμό.
Από τη σημερινή πορεία στο Κερατσίνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν μαζικά στη μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Κερατσίνι, δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους Χρυσαυγίτες.

Με τα συνθήματα, τα λουλούδια που κατέθεσαν στο μνημείο, με τους στίχους των τραγουδιών τους, οι διαδηλωτές έδειξαν πως 10 χρόνια μετά, η καταδίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής δεν ξεχνιέται, ούτε σταματά η πάλη ενάντια στον φασισμό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συλλογικότητες, σωματεία, μαθητές, φοιτητές και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης που έγινε στο μνημείο του αδικοχαμένου αντιφασίστα μουσικού στο σημείο που δέχτηκε τα δολοφονικά χτυπήματα με μαχαίρι, απεύθυναν χαιρετισμούς ο σύλλογος πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.

Παρόντες, βέβαια, ήταν και οι γονείς του, Παναγιώτης και Μάγδα.

Η μητέρα του ασπάστηκε τη μορφή του γιού της στο μαρμάρινο μνημείο, ενώ ο πατέρας του απαθανατίστηκε αγκαλιά με τον Γιάννη Μάγγο, που επίσης έχασε με τραγικό τρόπο το γιο του, Βασίλη, το 2020.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στη μάντρα του μπλόκου της Κοκκινιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα