ΑΘΗΝΑ
07:43
|
27.04.2024
Ισχυρίστηκε πως η Ρωσία απειλεί και άλλες χώρες της περιοχής με άλλα όπλα και στρέφεται «εναντίον εσάς και εναντίον της διεθνούς τάξης πραγμάτων».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέβηκε απόψε, λίγο μετά τις 21.00 (ώρα Ελλάδος) στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υπό το θερμό χειροκρότημα άλλων ηγετών, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της Ρωσίας για όλες τις πλευρές του πολέμου στη χώρα του.

Κατηγόρησε έτσι την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας όχι μόνο για τις πρωτοβουλίες που παίρνει στα πεδία των συγκρούσεων αλλά και στις αγορές τροφίμων λέγοντας πως μετατρέπει τα τρόφιμα «σε όπλα» σε βάρος των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος στο βήμα του ΟΗΕ

Ανέφερε πως είναι «ανησυχητικό» πως ορισμένοι «από τους φίλους μας στην Ευρώπη» ενώ μας υποστηρίζουν πολιτικά διατηρούν διαφορετική στάση στο θέμα της εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών.

«Η Ρωσία μετατρέπει σε όπλο και την πυρηνική ενέργεια» είπε ο Ζελένσκι κατηγορώντας την πως με τη στάση της αυξάνει τις πιθανότητες να αποκτήσουν κάποιοι πρόσβαση σε πυρηνικά υλικά για την κατασκευή των λεγόμενων «βρώμικων βομβών». Κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία πως απειλεί «τα παιδιά της Ουκρανίας με ραδιενέργεια» αλλά και με «απαγωγές».

«Ξέρουμε τα ονόματα δεκάδων χιλιάδων παιδιών που έχουν απαχθεί από τη Ρωσία» είπε ο Ζελένσκι, θυμίζοντας μετά πως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει απαγγείλει κατηγορίες για αυτό το θέμα σε βάρος του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν παρέλειψε να τον κατηγορήσει και για «γενοκτονία».

Ισχυρίστηκε πως η Ρωσία απειλεί και άλλες χώρες της περιοχής με άλλα όπλα και στρέφεται «εναντίον σας και εναντίον της διεθνούς τάξης πραγμάτων», προσθέτοντας πως οι κίνδυνοι από τον πόλεμο στη χώρα του είναι ευρύτεροι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα