ΑΘΗΝΑ
07:58
|
30.09.2023
Στο περιθώριο της σύσκεψης ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.
Από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην υπουργική σύσκεψη της λεγόμενης «Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αμερικανική αεροπορική βάση Ραμστάιν  στη Γερμανία συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, με πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του, Λόιντ Όστιν.

Στη σύσκεψη ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε τα περί «συνεπούς και ακλόνητης» υποστηρικτικής στάσης της Ελλάδας στην Ουκρανία τονίζοντας πως η ρωσική επίθεση «παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο» και διακυβεύει την «ασφάλεια και τη σταθερότητα» της Ευρώπης.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία και τόνισε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο πλευρό του ουκρανικού λαού, παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια, για όσο απαιτηθεί.

Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, ο Νίκος Δένδιας,  συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν συζητώντας την «περαιτέρω εμβάθυνση» της διμερούς Στρατηγικής Αμυντικής Σχέσης.

Ακολούθως ο Δένδιας, συναντήθηκε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούν στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (Allied Air Command – AIRCOM), που εδρεύει στην αεροπορική βάση Ramstein.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Πώς ο εν δυνάμει Πρωθυπουργός σχημάτισε… αντιπολίτευση

Ποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Ρόδο απαντούν στα ερωτήματα για ελεύθερες παραλίες

Να μην αποφασίζουν οι διακινητές ποιος θα μπει στην Ε.Ε. λέει ο Μητσοτάκης

Ποια μέτρα αποφάσισαν στη Γαλλία κατά του σχολικού εκφοβισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα