ΑΘΗΝΑ
02:01
|
27.07.2024
Η συνάντηση έγινε στο Σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη και κράτησε μόλις μισή ώρα.
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάρκεια περίπου μισής ώρας είχε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο τουρκικό πολυτελές «πολιτιστικό» κέντρο στη Νέα Υόρκη που είναι γνωστό ως «Σπίτι της Τουρκίας».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) χωρίς να γίνουν, τουλάχιστον άμεσα, δημόσια δηλώσεις από τους δύο ηγέτες.

Ο ουρανοξύστης Σπίτι της Τουρκίας, στη Νέα Υόρκη

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν εκτός από τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και η Άννα Μαρία Μπούρα, που είναι η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από τουρκικής πλευράς, πέραν του Προέδρου Ερντογάν, ήταν παρόντες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου ηγέτη, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Η συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ είχε τονίσει πως Αθήνα και Άγκυρα έχουν «μακροχρόνιες διαφορές» και πως οι δύο ηγέτες θα προσπαθήσουν να τις επιλύσουν «χρησιμοποιώντας το μόνο πλαίσιο κανόνων που έχουμε στη διάθεσή μας: το Διεθνές Δίκαιο και ειδικότερα το Δίκαιο της Θάλασσας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα