ΑΘΗΝΑ
09:26
|
03.05.2024
Την εξέλιξη ανέδειξε σήμερα η παλαιστινιακή εφημερίδα, Al Quds, αναδεικνύοντας μία συμβολική κίνηση του Ριάντ σε περίοδο παζαριών.
Χάρτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία συμβολική κίνηση στο φόντο των πολύμηνων παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ προέβη σήμερα η Σαουδική Αραβία.

Δημοσιοποίησε τον επίσημο χάρτη της χώρας και τις γειτονικές χώρες έχοντας εξαφανίσει από την εικόνα το Ισραήλ, βάζοντας στη θέση του εκείνη της Παλαιστίνης.

Την εξέλιξη ανέδειξε σήμερα με ανάρτησή της σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η παλιά, παλαιστινιακή εφημερίδα της Ιερουσαλήμ, Al Quds.

Όπως τονίζει το σχετικό ρεπορτάζ της η παλαιστινιακή εφημερίδα, πρόκειται «για ενημερωμένο, επίσημο χάρτη, με τα σύνορά της και τις γειτονικές χώρες. Ο ενημερωμένος χάρτης αναγνωρίζει ολόκληρη την γη της Παλαιστίνης ως έχει, δίχως καμία αναφορά στο κράτος σφετεριστή, το Ισραήλ».

Η συμβολική αυτή κίνηση γίνεται σε περίοδο έντονων διπλωματικών διαβουλεύσεων με σαφή την προσπάθεια του Ισραήλ να εξασφαλίσει μία νέα συμφωνία του Αβραάμ, αυτή τη φορά με την μεγαλύτερη οικονομική υπερδύναμη της Μέσης Ανατολής, τη Σαουδική Αραβία. Από την άλλη πλευρά, η σαουδαραβική μοναρχία επιδιώκει να κλείσει μία τέτοια συμφωνία, εξασφαλίζοντας την επίλυση ή έστω την αρχή επίλυσης του παλαιστινιακού, για να αποφύγει την εύλογη οργή των λαών στις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα