ΑΘΗΝΑ
11:51
|
21.05.2024
Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ αρνήθηκε να υποσχεθεί πως θα συγκατατεθεί στη διάθεση επιπλέον 24 δισ. δολαρίων στο Κίεβο.
«Είναι ο Ζελένσκι εκλεγμένος στο Κογκρέσο;», ρώτησε τους δημοσιογράφους ο Μακάρθι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι, αρνήθηκε να δεσμευτεί σε δημιοσιογράφους πως θα συγκατατεθεί στο να διατεθούν άλλα 24 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «έχει ερωτήσεις» για τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι πρόκειται να συναντηθεί με νομοθέτες στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη.

«Είναι ο Ζελένσκι εκλεγμένος στο Κογκρέσο;», ρώτησε τους δημοσιογράφους ο Μακάρθι. «Είναι ο πρόεδρος μας; Δεν νομίζω ότι πρέπει να υποσχεθώ κάτι και νομίζω ότι έχω ερωτήσεις για αυτόν».

«Πού είναι η λογοδοσία για τα χρήματα που έχουμε ήδη ξοδέψει;» συνέχισε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο. «Ποιο είναι το σχέδιο για τη νίκη; Νομίζω ότι αυτό θέλει να μάθει το αμερικανικό κοινό».

«Κοιτάξτε. Αυτό που έκανε η Ρωσία, το να εισβάλει, είναι λάθος. Είναι μια θηριωδία, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα τελειώσει. Επίσης από την αρχή πάντοτε έλεγα ότι, ανεξάρτητα από το θέμα, θέλω να λογοδοτώ για το οτιδήποτε στο οποίο ξοδεύουν οι σκληρά εργαζόμενοι φορολογούμενοι τα χρήματά τους και θέλω ένα σχέδιο για τη νίκη. Άρα όχι. Θα ακούσω το αμερικανικό κοινό. Θα ακολουθήσω το τι συμβαίνει στο Κογκρέσο, αλλά θα έχω ερωτήσεις για τον Πρόεδρο Ζελένσκι», κατέληξε ο Μακάρθι.

Στην άνω Βουλή του Κογκρέσου, τη Γερουσία, οι κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί ηγέτες – ο Μιτς ΜακΚόνελ και ο Τσακ Σούμερ – θέλουν τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια να συνδέονται με ένα ευρύτερο νομοσχέδιο χρηματοδότησης που πρέπει να ψηφιστεί πριν από το τέλος του μήνα για να διατηρηθεί η κυβέρνηση σε λειτουργία.

Ο Μακάρθι θέλει τα χρήματα για την Ουκρανία να συζητηθούν ως αυτόνομο νομοσχέδιο, ενώ η Freedom Caucus, μια μικρή ομάδα σκληροπυρηνικών Ρεπουμπλικανών στη Βουλή θέλει το ευρύτερο νομοσχέδιο που προτείνεται από τη Γερουσία να αντικατασταθεί με μεμονωμένα νομοσχέδια για μεμονωμένες κρατικές υπηρεσίες.

Οι ΗΠΑ έχουν διαθέσει συνολικά 113 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία από τον περασμένο Φεβρουάριο, συμπεριλαμβανομένων όπλων, πυρομαχικών και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Στο εδώλιο για το ακροδεξιό σχέδιο πραξικοπήματος

Γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της Ελλάδας

ΚΚΕ: Πρόκληση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Μόσχα: Οι ΗΠΑ απορρίπτουν τη νομιμότητα του ΔΠΔ, αλλά τη χρησιμοποιούν εναντίον των εχθρών τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα