ΑΘΗΝΑ
05:37
|
04.12.2023
«Σήμερα η ζωή τον πολιτών είναι πολύ καλύτερη από την περίοδο 2015-2019, χάρη στην κυβέρνηση ΝΔ και τα αυξημένα εισοδήματα των πολιτών».
Γεωργιάδης για τριετίες και εργασιακό νομοσχέδιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση πως δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε πίσω εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το ενδεχόμενο να «παγώσουν» εκ νέου οι τριετίες από το 2027, σε περίπτωση που οι δείκτες της ανεργίας επιδεινωθούν εκ νέου.

«Η πρώτη τριετία για το χρονικό διάστημα 2024 – 2027 έχει «ξεπαγώσει» οριστικά και το μέτρο αυτό αφορά περίπου 1,5 εκ. εργαζόμενους. Για το τι θα γίνει την περίοδο 2027-2030 είναι κάτι που θα αποφασιστεί, αφού συνεκτιμηθούν όλα τα τότε στοιχεία, αλλά η αίσθηση του βλέποντας την πορεία της Οικονομίας, είναι ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε πίσω», είπε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας, λέγοντας πως «όντως είναι πρόβλημα, αλλά σήμερα η ζωή τον πολιτών είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν την περίοδο 2015-2019, χάρη στην Κυβέρνηση της ΝΔ και τα αυξημένα εισοδήματα των πολιτών».

Σχολιάζοντας το θέμα της παράλληλης εργασίας που περιλαμβάνεται στο εργασιακό νομοσχέδιο, δήλωσε πως πρόκειται για ευρωπαϊκή οδηγία και η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ε.Ε που συμμορφώνεται με αυτήν. «Πρόκειται για ένα μέτρο που είναι 100% υπέρ των εργαζομένων καθώς τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν και δεύτερη εργασία με τα νόμιμα δικαιώματα τους, ενώ μέχρι σήμερα ο πρώτος τους εργοδότης μπορούσε να τους απαγορεύσει να έχουν και δεύτερη κύρια εργασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το πενθήμερο δεν αλλάζει και δεν καταργείται, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε πως σε επιχειρήσεις που λειτουργούν όλη την εβδομάδα, οι εργαζόμενοι θα μπορούν αν δουλεύουν και Σάββατο ή Κυριακή, χωρίς όμως να επηρεάζεται το 5θημερο αν αυτό προβλέπεται στη σύμβαση τους και μάλιστα με υψηλότερες αμοιβές για εργασία το Σάββατο ή την Κυριακή.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στις σημερνές απεργιακές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας πως «ο συνδικαλισμός εξευτελίζεται σήμερα στην Ελλάδα», εξηγώντας πως σήμερα βιώνουμε κάτι παράλογο.

«Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Δεν αφορά το Δημόσιο, γι΄ αυτό νομοθετεί το Υπουργείο Εσωτερικών. Ε λοιπόν σήμερα δεν απεργεί ο ιδιωτικός τομέας τον οποίο αφορά το νομοσχέδιο (ΓΣΕΕ) και απεργεί ο δημόσιος τομέας τον οποίο δεν επηρεάζει το νομοσχέδιο (ΓΣΕΕ)», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα δοθεί και φέτος στους συνταξιούχους που το δικαιούνται και μάλιστα η καταβολή του θα γίνει τον Δεκέμβριο και πριν τα Χριστούγεννα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σπίτι του ιμάμη του τζαμιού Αλ-Ακσά αντιμέτωπο με κατεδάφιση

Ο Νετανιάχου φοβάται τον πόλεμο αλλά ακόμα περισσότερο την ανακωχή

Βούτσιτς: Η Σερβία θυμάται τις επιθέσεις του ΝΑΤΟ το 1999

Απειλείται η επανεκλογή Μπάιντεν από το μποϊκοτάζ Αμερικανών μουσουλμάνων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα