ΑΘΗΝΑ
13:25
|
30.04.2024
Μιλώντας για την μη αντίδραση Μητσοτάκη στις προκλήσεις Ερντογάν, έκανε λόγο για «δεύτερο μισό» και «δικό τους κρατίδιο» προσπαθώντας να περιγράψει τα Κατεχόμενα.
Γλωσσικό ολίσθημα με την αναφορά σε «κρατίδιο»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απάντησή του για το χθεσινό γλωσσικό ολίσθημα με την αναφορά σε «κρατίδιο» για τα Κατεχόμενα της Κύπρου, έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι χθεσινές του δηλώσεις από το Αιγάλεω.

Σε ανάρτησή του στο X ο κ. Κασσελάκης αναγνώρισε το λάθος του, τονίζοντας ότι δεν κρύβεται ποτέ, και αποδίδοντας το σφάλμα του στην «κούραση και την αϋπνία» της περιοδείας.

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά τη συγκέντρωση στο Αιγάλεω, μιλώντας για την μη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις πρόσφατες προκλήσεις Ερντογάν που ζήτηση της αναγνώριση του ψευδοκράτους, ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «δεύτερο μισό» και «δικό τους κρατίδιο» (των Τούρκων) προσπαθώντας να περιγράψει τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Δευτερόλεπτα μετά έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενα του μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας  «…του ψευδοκράτους». «Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Αντιδρώντας η Έφη Αχτσιόγλου, η οποία νωρίτερα είχε ζητήσει από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση για τα ελληνοτουρκικά, χαρακτήρισε «καινοφανή άποψη» και «σοβαρότατο σφάλμα» τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» (δηλ. των Τούρκων)» ανέφερε η κυρία Αχτσιόγλου και σχολίασε ότι «πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Νέα Αριστερά για Βαρτζόπουλο: Η ΝΔ συνεχίζει να προωθεί τον ακροδεξιό λόγο

Προς την Κίνα ή όχι;-Πρωθυπουργός με μυστική ψηφοφορία στα Νησιά Σολομώντα

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα