ΑΘΗΝΑ
04:04
|
07.05.2024
«Έχε πίστη, γιε μου»…
Του Τούρκου σκιτσογράφου, Rahma
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εσείς δίνετε χρήματα, εμείς δίνουμε τη ζωή μας», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον. Ο Ουκρανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, και έφυγε με ένα ακόμα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για τον πόλεμό του εναντίον της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 325 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποσκοπεί στη θωράκιση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά δεν περιλαμβάνει πυραύλους ATACMS που ζητούσε επίμονα το Κίεβο. Αυτό το νέο πακέτο περιλαμβάνει οβίδες πυροβολικού και συστήματα για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ζελένσκι φιλοδοξούσε να αποκτήσει πυραύλους ATACMS βεληνεκούς έως και 300 χιλιομέτρων, όμως αυτοί δεν συμπεριελήφθησαν στο νέο πακέτο.

Με αυτά τα εξοπλιστικά «τσιρότα» ο Λευκός Οίκος «ενθαρρύνει» τον Ζελένσκι να συνεχίσει να πολεμά παρά τις ενστάσεις των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο που θέλει να σταματήσει την «αφαίμαξη» των Αμερικανών φορολογούμενων για χάρη του Κιέβου.

«Έχε πίστη, γιε μου», λέει ο Μπάιντεν στον Ζελένσκι στο σκίτσο του Τούρκου Rahma για τη νέα επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ σε διάστημα 575 ημερών του πολέμου μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καλό Πάσχα

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα