ΑΘΗΝΑ
23:47
|
07.05.2024
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι κάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο «να μην ξαναπροσβάλει» τους Πολωνούς. Ως τις εκλογές της 15ης Οκτώβρη έχουμε να δούμε και άλλα.
Οι ηγέτες Ουκρανίας και Πολωνίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Γιάκουμπ Μοραβιέτσκι ανέβασε και άλλο απόψε τους τόνους της έντασης των σχέσεων με την κυβέρνηση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου.

Ένα 24ωρο αφότου ανακοίνωσε πως η Πολωνία σταματά τη βοήθεια όπλων στην Ουκρανία, ο Μοραβτιέτσκι κάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο«να μην ξαναπροσβάλει» τους Πολωνούς.

«Θέλω να πω στον Πρόεδρο Ζελένσκι να μην προσβάλει ξανά τους Πολωνούς, όπως έκανε πρόσφατα στην ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη» είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός ενώ λίγες ώρες πριν ο Πολωνός Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα προσπαθούσε να υποβαθμίσει την ένταση, εκτιμώντας πως η διμερή διαμάχη για τις εισαγωγές των ουκρανικών σιτηρών δε θα επηρεάσει σημαντικά τις διμερείς σχέσεις.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Γιάκουμπ Μοραβιέτσκι

«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να τις επηρεάσει σημαντικά, οπότε πρέπει να λύσουμε αυτό το μεταξύ μας ζήτημα» είχε αναφέρει ο Πολωνός Πρόεδρος, ο οποίος τελικά δεν συνάντησε τον Ουκρανό ομόλογό του με ευθύνη του δεύτερου.

Η Πολωνία, η Σλοβακία και η Ουγγαρία ανακοίνωσαν  περιορισμούς στις εισαγωγές ουκρανικών σιτηρών αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην παρατείνει την απαγόρευση στις πωλήσεις σε πέντε ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες της Ουκρανίας.

Οι τρεις χώρες καταγγέλλουν ότι τα φθηνά ουκρανικά σιτηρά βλάπτουν τα συμφέροντα των αγροτών τους και ζητούν να εξαχθούν πιο δυτικά, ώστε να σταματήσει η καταστροφή της εσωτερικής αγοράς τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα