ΑΘΗΝΑ
14:53
|
03.05.2024
Οι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου συζήτησε και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοισραηλινών σχέσεων.
Συνάντηση Μητσοτάκη με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «εξαιρετικό επίπεδο» σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συναντήσεων που είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη με ηγετικά στελέχη των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων AJC και AIPAC.

Οι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου συζήτησε και την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοισραηλινών σχέσεων, ενώ αντάλλαξε απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στην πρόσφατη συμφωνία για τη δημιουργία «Διαδρόμου Ασίας-Μέσης Ανατολής και Ευρώπης» που ανακοινώθηκε μεταξύ ΗΠΑ, ΗΑΕ και Σαουδικής Αραβίας στο περιθώριο της συνόδου του G20 στο Νέο Δελχί, τονίζοντας πως εκεί η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει γέφυρα της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας με την Ευρώπη.

Εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια που παρείχε το Ισραήλ στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα