ΑΘΗΝΑ
07:13
|
06.05.2024
Η Τουρκία καταδίκασε έντονα το Σάββατο τις «απεχθές επιθέσεις» κατά του Κορανίου, έξω από τις πρεσβείες ορισμένων κρατών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.
Akif Cagatay Kilic, Επικεφαλής Σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα της Τουρκίας στις 24 Αυγούστου, 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα το Σάββατο τις «απεχθές επιθέσεις» κατά του μουσουλμανικού ιερού βιβλίου, του Κορανίου, έξω από τις πρεσβείες ορισμένων κρατών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκικής Πρεσβείας, στην Ολλανδία, αναφέρει το Middle East Monitor.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα καταδικάζει τη διάδοση αυτών των «προκλητικών επιθέσεων», οι οποίες επιτρέπεται να πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκές χώρες υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης.

«Σε απάντηση σε αυτές τις προκλήσεις, οι οποίες αναγνωρίζονται από τα Ηνωμένα Έθνη ως θρησκευτικό μίσος και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, οι χώρες όπου γίνονται οι επιθέσεις θα πρέπει τώρα να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα», ανέφερε περαιτέρω η δήλωση.

Η Τουρκία κάλεσε τις ολλανδικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των δραστών και να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων επιθέσεων.

Ο επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε επίσης την πρόσφατη πράξη κατά του Κορανίου στο Χ.

«Απέναντι σε αυτές τις άρρωστες προκλητικές ενέργειες, αυτές οι χώρες και οι κυβερνήτες τους πρέπει τώρα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα!» είπε ο Ακίφ Καγκατάι Κίλιτς.

Νωρίτερα, ο Έντγουιν Γουάγκενσβελντ, ηγέτης της PEGIDA, μιας ισλαμοφοβικής ομάδας, έσκισε αντίγραφα του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, του Κορανίου, μπροστά σε πρεσβείες πολλών μουσουλμανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής πρεσβείας.

Ισλαμοφοβικές προσωπικότητες και ομάδες στη Βόρεια Ευρώπη τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένα καψίματα Κορανίου και παρόμοιες προσπάθειες βεβήλωσης του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων, προκαλώντας οργή από τις μουσουλμανικές χώρες και τον κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα