ΑΘΗΝΑ
07:44
|
01.05.2024
Οι αρχές εξουδετέρωσαν 30 βόμβες που προορίζονταν να εκραγούν ταυτόχρονα στην Τεχεράνη και συνέλαβαν 28 τρομοκράτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν παρελαύνουν στην Τεχεράνη στις 22 Σεπτεμβρίου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές στο Ιράν εξουδετέρωσαν 30 βόμβες που προορίζονταν να εκραγούν ταυτόχρονα στην Τεχεράνη και συνέλαβαν 28 τρομοκράτες που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim την Κυριακή, επικαλούμενο το υπουργείο Πληροφοριών.

«Μερικά από τα μέλη είναι του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) και οι δράστες έχουν ιστορικό συνδεδεμένων με τακφιρί ομάδες στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ», πρόσθεσε το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν σε ανακοίνωσή του.

Η μαχητική ομάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των θανατηφόρων δύο βομβιστικών επιθέσεων το 2017 που είχαν στόχο το κοινοβούλιο του Ιράν και τον τάφο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

Πιο πρόσφατα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση σε σιιτικό ιερό τον περασμένο Οκτώβριο, όπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νοτιοδυτική πόλη Σιράζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα