ΑΘΗΝΑ
11:56
|
21.05.2024
Για φαινόμενο που θα διδάσκεται στις σχολές πολιτικών επιστημών, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για φαινόμενο που θα διδάσκεται στις σχολές πολιτικών επιστημών, έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας για την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη. Νομίζω θα διδάσκεται στις σχολές Πολιτικών Επιστημών το πώς έρχεται κάποιος και παίρνει ένα κόμμα, χωρίς να έχει καμία σχέση μαζί του και χωρίς αυτοί που τον ψηφίζουν να γνωρίζουν στην πραγματικότητα τις θέσεις του».

«Πρόκειται για μία επιταγή εν λευκώ η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρχε μια βαθιά υφέρπουσα κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είχε συνειδητοποιήσει ούτε ο κ. Τσίπρας όταν έφευγε, ούτε οι επίδοξου διάδοχοί του. Πήγαν με την πεπατημένη και έκαναν σημαντικά λάθη, παρόμοια με εκείνα που είχε κάνει και ο κ. Τσίπρας και έχασε στις εθνικές εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη, δηλαδή υποτίμηση του αντιπάλου, καμία στρατηγική και τακτική, καμία αντίληψη του πραγματικού συσχετισμού των δυνάμεων και της πραγματικότητας», τόνισε.

«Ο Κασσελάκης έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο. Γιατί πρέπει να αποδείξει αυτά που λέει στην πράξη. Και πρέπει πλέον να αρχίσει να μιλάει πολιτικά. Όπως είδαμε όταν άρχισε να μιλάει πολιτικά έκανε φάλτσα. Ενδεχομένως να μην ξανακάνει, αλλά είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος και άγνωστος γι’ αυτόν», σημείωσε ο κ. Κούλογλου μιλώντας για την επόμενη ημέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο αφορά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε δύο δρόμους για τον νέο πρόεδρο, αναφέροντας πως δεν έχει την αίσθηση πως αυτή τη στιγμή οργανώνεται κάποια ανταρσία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Η μία επιλογή είναι να προσπαθήσει να προσεταιριστεί τους χαμένους έτσι ώστε να μην έχει περισσότερους τριγμούς, ήδη έχει πολλούς, ή να προσπαθήσει να κερδίσει και τα όργανα εκείνα τα οποία δεν ελέγχει κυρίως την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τρόπο που θα προκαλέσει τριγμούς. Ελπίζω να ακολουθήσει την πιο ήπια μέθοδο, γιατί χρειάζονται όλοι», τόνισε.

«Ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ξέραμε σαν ένα ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, έχει τελειώσει. Έχουμε στην πραγματικότητα ένα καινούργιο κόμμα το οποίο ξεκινάνει από την αρχή και το μόνο κοινό έχει το brand του ΣΥΡΙΖΑ, τα γραφεία του, τα κομματικά μέσα και τη χρηματοδότηση», σημείωσε ακόμη ο κ. Κούλογλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Στο εδώλιο για το ακροδεξιό σχέδιο πραξικοπήματος

Γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της Ελλάδας

ΚΚΕ: Πρόκληση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για το μετρό Θεσσαλονίκης

Κασσελάκης για Γεωργιάδη: Ευχαριστώ που με χαρακτήρισε «μάπα»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα