ΑΘΗΝΑ
09:17
|
04.05.2024
Ο Χερς σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Όστιν, ο Ουκρανός πρόεδρος, Ζελένσκι, και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επικαλούμενος ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο με γνώση του θέματος, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σίμουρ Χερς είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποθαρρυνθεί και δεν έχουν καμία πιθανότητα να κερδίσουν, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συζήτηση στο Κίεβο ή στον Λευκό Οίκο σχετικά με μια κατάπαυση του πυρός.

Σε μια νέα ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Substack, ο Χερς ανέφερε: «Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία στην αμερικανική κοινότητα πληροφοριών, που βασίζονται σε αναφορές πεδίου και τεχνικές πληροφορίες, που πιστεύουν ότι ο αποθαρρυμένος στρατός της Ουκρανίας έχει εγκαταλείψει την πιθανότητα να ξεπεράσει τις βαριά ναρκοθετημένες τριών επιπέδων ρωσικές αμυντικές γραμμές και να μεταφέρει τον πόλεμο στην Κριμαία και στις τέσσερις περιφέρειες που καταλήφθηκαν και προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία. Η πραγματικότητα είναι ότι ο καταβεβλημένος στρατός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα νίκης».

Ο Χερς σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για ειρηνευτικές συνομιλίες. Επικαλούμενος τον αξιωματούχο, ο Χερς πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας για σταδιακή πρόοδο στην αντεπίθεσή της είναι «όλοι ψέματα».

Ο αναγνωρισμένος δημοσιογράφος ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η CIA ενημέρωσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ότι η ουκρανική αντεπίθεση πιθανότατα δεν θα είχε αποτελέσματα.

Αυτές οι πληροφορίες, ανέφερε ο Χερς, προήλθαν από έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, ο οποίος δήλωσε πιο συγκεκριμένα, ότι «του μεταφερόταν [του Μπλίνκεν] μέσω της Υπηρεσίας [της CIA] ότι η ουκρανική επίθεση δεν θα δούλευε. Ήταν μια παράσταση από τον Ζελένσκι και υπήρχαν κάποιοι στη διοίκηση που πίστεψαν τις μαλακίες του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις Ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον Ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για τη σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα