ΑΘΗΝΑ
00:11
|
05.05.2024
Ο Άντονι Ρότα είχε παρουσιάσει τον Ουκρανό φασίστα σαν «Καναδό ήρωα» προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της Ρωσίας, της Πολωνίας και πολλών οργανώσεων.
Άντονι Ρότα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του αναγκάστηκε να υποβάλλει απόψε ο 62χρονος Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά, Άντονι Ρότα, μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις που προκάλεσε στο εσωτερικό του Καναδά και διεθνώς η επιλογή του να προσκαλέσει στη βουλή για να τιμήσει 98χρονο Ουκρανό βετεράνο Ναζιστή, Γιάροσλαβ Χούνκα την περασμένη Παρασκευή, με αφορμή την εκεί παρουσία του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ρότα είχε παρουσιάσει τον Ουκρανό φασίστα σαν «Καναδό ήρωα» προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της Ρωσίας, της Πολωνίας, των εβραϊκών οργανώσεων, οργανισμών βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, κ.α.

Αρχικά ο Ρότα ζήτησε συγγνώμη αλλά η υποκριτική στάση του δεν έπεισε κανέναν, ούτε καν τον ιδιαίτερα ελαστικό Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό που ενώ έγινε διεθνώς θέμα συζήτησης  και δηκτικών σχολίων επιχείρησε να απαντήσει ψελλίζοντας διάφορα ανεκδιήγητα περί της «ρωσικής προπαγάνδας» στον πόλεμο της Ουκρανίας…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα