ΑΘΗΝΑ
02:26
|
09.05.2024
Στη Μόσχα τον υποδέχθηκε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούνους Μπεκ Γενκούροφ  που πριν μερικές μέρες (17 Σεπτέμβρη) είχε μεταβεί στην Ανατολική Λιβύη συναντώντας στη Βεγγάζη…
Ο στρατηγός Χάφταρ κατά την άφιξή του στη Μόσχα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταξίδι αστραπή στη Μόσχα πραγματοποίησε νωρίτερα  σήμερα ο Λίβυος στρατηγός και αρχηγός του «Εθνικού Λιβυκού Στρατού» Χαλίφα Χάφταρ έχοντας συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους για την κατάσταση στη Λιβύη και τις διμερείς σχέσεις.

Στη Μόσχα τον υποδέχθηκε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Γιούνους Μπεκ Γενκούροφ  που πριν μερικές μέρες (17 Σεπτέμβρη) είχε μεταβεί στην Ανατολική Λιβύη συναντώντας στη Βεγγάζη τον Λίβυο στρατηγό, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που κατέστρεψαν το 25% της πόλης Ντέρνας και άλλων περιοχών της Ανατολικής Λιβύης.

Σύμφωνα πάντως με τη λιβυκή εφημερίδα al Marsad ο στρατηγός Χάφταρ μετέβη για μερικές ώρες σήμερα στη Μόσχα έπειτα από πρόσκληση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο στρατηγός Χάφταρ χρησιμοποίησε κυρίως μαχητές της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner κατά την αποτυχημένη απόπειρά του να καταλάβει την Τρίπολη το 2019-2020.

Σύμφωνα με ειδικούς, μερικές εκατοντάδες μαχητές της Wagner εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια στρατιωτικών βάσεων και υποδομών πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα