ΑΘΗΝΑ
09:40
|
03.05.2024
Οι εξελίξεις σηματοδοτούν τη σκληρή διαπραγμάτευση και την έντονη κινητικότητα για σημαντικές αλλαγές στο διπλωματικό τομέα.
Ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού Χάιμ Κατζ στο Ριάντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο τουρισμός είναι η γέφυρα μεταξύ των χωρών» είπε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Τουρισμού, Χάιμ Κατζ, φθάνοντας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας γράφοντας κατά κάποιο τρόπο Ιστορία. Ο λόγος; Ο Κατζ έγινε ο πρώτος Ισραηλινός αξιωματούχος αυτού του τομέα που επισκέπτεται μία χώρα με την οποία το Ισραήλ δεν έχει (ακόμη…) συνάψει διπλωματικές σχέσεις αξιοποιώντας ως αφορμή εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτέμβρη, και είναι αφιερωμένη στις ταξιδιωτικές περιηγήσεις.

Ο Χάιμ Κατζ είναι επικεφαλής ισραηλινής αντιπροσωπείας επιχειρήσεων τουριστικών συμφερόντων που αξιοποιούν την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού για να διερευνήσουν την πιθανότητα επιχειρηματικών κινήσεων στον υπό άνθηση τομέα του τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Στη Ραμάλα ο Σαουδάραβας πρέσβης

Νωρίτερα σήμερα το πρωί έφθασε στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής ο Σαουδάραβας νεοδιορισθείς πρέσβης στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, Ναγιέφ αλ Σουντάιρι, που διατηρεί και την προηγούμενη ιδιότητα του πρέσβη της χώρας του στην Ιορδανία.

Ο Σουντάιρι συναντήθηκε το μεσημέρι με τον 87χρονο Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς και τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριγιάντ αλ Μάλικι, για να τους επιδώσει τα διαπιστευτήριά του μετά τον διορισμό του τον περασμένο Αύγουστο.
Ο Σαουδάραβας πρέσβης Ναγιέφ αλ Σουντάιρι και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Σαουδάραβα υψηλόβαθμου  διπλωμάτη στη Ραμάλα από το 1993, όταν υπογράφηκαν οι ισραηλινο-παλαιστινιακές  συμφωνίες στο Όσλο και πραγματοποιείται σε περίοδο εντονότατης πολύμηνης διπλωματικής κινητικότητας μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας με στόχο μία νέα «συμφωνία του Αβραάμ» που επιδιώκεται να λειτουργήσει  σαν αντίβαρο απέναντι στην επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα