ΑΘΗΝΑ
14:59
|
01.05.2024
Η Lada κατασκευάζει μια σειρά μοντέλων SUV κατάλληλα για την αφρικανική αγορά. Σε συζητήσεις με την Αιθιοπία δύο ακόμα ρωσικές αυτοβιομηχανίες.
Το θρυλικό Lada Niva
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αιθιοπία σχεδιάζει να ανοίξει μια γραμμή παραγωγής για τη συναρμολόγηση ρωσικών αυτοκινήτων Lada για την αφρικανική αγορά, δήλωσε την Τρίτη στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ο πρεσβευτής της χώρας στη Ρωσία, Τσαμ Ουγκάλα Ουριάτ.

Ο διπλωμάτης σημείωσε ότι τα αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στην Αιθιοπία και ενδέχεται να αποστέλλονται και σε άλλες αφρικανικές χώρες όπως το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν, η Κένυα και η Σομαλία.

«Θα δούμε ρωσικά αυτοκίνητα Lada στις γειτονικές χώρες στο εγγύς μέλλον καθώς [η Avtovaz] έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο με μια Αιθιοπική εταιρεία», εξήγησε. Η Lada, η οποία παραμένει η μάρκα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Ρωσία, κατασκευάζει μια σειρά μοντέλων SUV κατάλληλα για την αφρικανική αγορά.

Η εξέλιξη έρχεται καθώς η Αιθιοπία πρόκειται να αποτελεί μέλος των BRICS από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η είσοδος της Αιθιοπίας στα BRICS θα ενισχύσει την οικονομική της ανάπτυξη. Η χώρα της Ανατολικής Αφρικής μπορεί να υπερηφανεύεται για μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ήπειρο και έχοντας παράλληλα μια ανερχόμενη μεσαία τάξη.

Εκτιμάται πως η κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του κόστους για τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία, παρέχοντάς της παράλληλα πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη αφρικανική αγορά.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο, άλλες ρωσικές αυτοκινητοβιομηχανίες «δείχνουν ενδιαφέρον να πάνε στην Αιθιοπία για την κατασκευή γραμμών συναρμολόγησης». Δύο άλλες ρωσικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται προς το παρόν σε συζητήσεις με την Αιθιοπία για να το πράξουν, αποκάλυψε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα