ΑΘΗΝΑ
09:08
|
03.05.2024
Ο 23χρονος ομολόγησε, ότι πέρασε παράνομα τα σύνορα, με τη Βόρεια Κορέα να μη δίνει περισσότερες πληροφορίες.
Τράβις Κινγκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε, ότι θα απελάσει τον Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ, ο οποίος είχε περάσει τα σύνορα από τη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια του Ιουλίου. Η Πιονγκγιάνγκ θα τον απελάσει, έχοντας ολοκληρώσει την έρευνά της για την «παράνομη» είσοδο του Κινγκ.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς, πότε ή πού θα απελαθεί ο Κινγκ, ούτε ποια είναι η κατάσταση της υγείας του. Η ανακοίνωση έρχεται ένα μήνα αφότου η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε ότι τον κρατά.

Σύμφωνα με το KCNA, ο 23χρονος ομολόγησε ότι πέρασε παράνομα στη Βόρεια Κορέα «λόγω απάνθρωπης μεταχείρισης από τον αμερικανικό στρατό, για ρατσισμό και απογοήτευσης από την άνιση αμερικανική κοινωνία».

«Το αρμόδιο όργανο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας αποφάσισε να απελάσει τον Αμερικανό στρατιώτη Τράβις Κινγκ, ο οποίος εισήλθε παράνομα στο έδαφός της, σύμφωνα με τους νόμους της δημοκρατίας».

Τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός Αμερικανών πολιτών που εισήλθαν παράνομα στη Βόρεια Κορέα, εξαιρουμένων εκείνων που καταδικάστηκαν για εγκληματική δραστηριότητα, αφέθηκαν ελεύθεροι εντός έξι μηνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα