ΑΘΗΝΑ
10:27
|
02.05.2024
Η ΝΔ συγκεντρώνει 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,3%, το ΚΚΕ 8,7%, η Ελληνική Λύση 4,0%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και…
Κοινοβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δημοσκόπηση-βαρόμετρο για τις διαθέσεις των πολιτών απέναντι στις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή νέας ηγεσίας αλλά τη διαμόρφωση των ποσοστών γενικότερης δημοτικότητας των κομμάτων δημοσιοποίησε η εταιρία σφυγμομετρήσεων Opinion Poll για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24.

Από τα πιο ενδιαφέροντα (αν και αναμενόμενο) από τα «ευρήματα» της δημοσκόπησης είναι το υψηλό ποσοστό αποδοχής που προκαλεί στον κόσμο η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ποσοστό διαμορφώνεται στο 47,2%, έναντι 41,6% που δηλώνει όχι και μάλλον όχι.

Οι ίδιοι ερωτηθέντες πάντως προβλέπουν κατά 68,5% ως ισχυρό το ενδεχόμενο διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη νέα ηγεσία στο κόμμα.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση της Ν.Δ., περίπου ένας στους δύο πολίτες (47,9%) δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και πλημμυρών.

Ενδιαφέρον έχει το αποτύπωμα της διάθεσης των πολιτών απέναντι στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,3%, το ΚΚΕ 8,7%, η Ελληνική Λύση 4,0%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και η Νίκη 4,6%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα