ΑΘΗΝΑ
16:59
|
05.12.2023
Αναφέρεται πως η ραδιοφωνική συχνότητα «Βόλγας» ξεκίνησε να λειτουργεί από τα μέσα του καλοκαιριού.
Σύμφωνα με το TASS, η ειδική ραδιοσυχνότητα λειτουργεί κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής εμπλοκής
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν μέχρι στιγμής παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας την ειδική ραδιοφωνική συχνότητα 149,200 «Βόλγας», η οποία λειτουργεί από τα μέσα του καλοκαιριού, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές που επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Τώρα περισσότεροι από 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη επιλέξει τη ζωή και χρησιμοποίησαν τη συχνότητα 149,200 “Βόλγας” για να παραδοθούν. Οι αιχμάλωτοι σιτίζονται, τους παρέχεται όλη η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη», ισχυρίστηκε, σύμφωνα με το TASS, η πηγή, σημειώνοντας ότι η ειδική ραδιοσυχνότητα λειτουργεί κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής εμπλοκής.

Τόνισε ότι ο αριθμός των αιχμαλώτων που παραδόθηκαν έχει αυξηθεί πρόσφατα. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στη φιλορωσική αντίσταση, της οποίας οι ακτιβιστές διέδωσαν πληροφορίες για τη δυνατότητα παράδοσης στις πόλεις που ελέγχονται από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, υποστήριξε, σύμφωνα με το TASS.

«Υπήρξαν ήδη περιπτώσεις στο [χωριό της πρώτης γραμμής] Ραμποτίνο, όπου Ουκρανοί στρατιώτες έκαναν χρήση της συχνότητας 149,200 “Βόλγας” για να παραδοθούν κατά ολόκληρες ομάδες», δήλωσε στο TASS η «Ένωση Βετεράνων της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, η συχνότητα 149,200, η οποία είναι προσβάσιμη από οποιοδήποτε ψηφιακό ραδιόφωνο, είναι ειδικά σχεδιασμένη για χρήση από Ουκρανούς στρατιώτες ως κανάλι για την επικοινωνία της πρόθεσής τους να παραδοθούν στον ρωσικό στρατό, ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να τους εντοπίσει και να τους αιχμαλωτίσει με ασφάλεια. Η συχνότητα αυτή ξεκίνησε να εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό από τα μέσα του καλοκαιριού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Εκτός» η Κωνσταντοπούλου από την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη

Βρετανία: Αναδιατυπώνει τη συμφωνία για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρουάντα

«Η Παλαιστίνη δεν θα πεθάνει ποτέ» τραγουδά ο ράπερ Lowkey και λογοκρίνεται

Ο δρόμος προς έναν περιφερειακό πόλεμο πλαταίνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα