ΑΘΗΝΑ
18:04
|
27.04.2024
Έγινε διάσημος ως Άλμπους Ντάμπλντορ, διευθυντής του Χόγκουαρτς, στις ταινίες της σειράς Χάρι Πότερ.
Μάικλ Γκάμπον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 82 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Βρετανο-ιρλανδός ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον, που έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από τον ρόλο του ως Άλμπους Νταμπλντορ, στις έξι από τις οκτώ ταινίες της σειράς Χάρι Πότερ.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του: «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Σερ Μάικλ Γκάμπον. Ήταν ένας αγαπημένος πατέρας και σύζυγος. Πέθανε γαλήνια στο νοσοκομείο έχοντας πλάι του τη σύζυγό του Anne και τον γιο τους Fergus, μετά από μάχη με την πνευμονία. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν αυτή την επίπονη στιγμή και σας ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Ο Σερ Μάικλ Τζον Γκάμπον, ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Μερικές από τις πιο γνωστές του τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στις βρετανικές σειρές The Singing Detective και Maigret (1992).

Είναι επίσης γνωστός για τον ρόλο του Γάλλου ντετέκτιβ Jules Maigret στη σειρά Maigret του ITV και για τον ρόλο του ως Philip Marlow το 1986 στην ταινία The Singing Detective του Dennis Potter.

Η πεντηκονταετής καριέρα του στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο επιβραβεύτηκε όχι μόνο με την αγάπη του κοινού, αλλά και με τέσσερα τηλεοπτικά βραβεία Bafta.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα