ΑΘΗΝΑ
15:46
|
04.05.2024
Η αύξηση φαντάζει εντυπωσιακή. Ωστόσο, το 2024 η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα φορολογικά βάρη για τον πολύπαθο λαό της Ρουμανίας.
Ρουμάνος εργαζόμενος μετρά τον μισθό του
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά 10% αυξάνει από την 1η Οκτώβρη η κυβέρνηση του Ρουμάνου πρωθυπουργού Μαρσέλ Τσολάκου τις μικτές αποδοχές του χαμηλότερα αμειβόμενου εργαζόμενου ανεβάζοντάς τον στα 3.300 λέου (που ισοδυναμούν με 663 ευρώ).

Η αύξηση αφορά 1,9 εκατομμύρια εργαζόμενους και σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού δεν αποκλείεται και μία νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό εντός του 2024.

Προηγήθηκε η κυβερνητική έγκριση ενός σχεδίου νόμου για την επιβολή νέων φόρων από τον Ιανουάριο, την αύξηση εισφορών και την κατάργηση ορισμένων εξαιρέσεων ή τον περιορισμό κρατικών δαπανών οπότε η όποια χαρά πάρουν από τον Οκτώβριο οι χαμηλόμισθοι στη Ρουμανία μέλλει να «εξανεμιστεί» το 2024, αφού ότι μπει στη μία τσέπη μάλλον θα βγει από την άλλη για την πληρωμή νέων ή αυξημένων φόρων…

Η κυβέρνηση Τσολάκου δηλώνει πως έχει «περιορισμένες» δυνατότητες αφού τα χέρια της είναι «δεμένα» από τις Βρυξέλλες και τις επιταγές της Ε.Ε. για «δημοσιονομική εξυγίανση» και χρηματοδότηση επενδύσεων ύψους 74 δις. ευρώ ως το 2027 σε υποδομές και «οικονομική ανάπτυξη» για λίγους.

Η κυβέρνηση συνασπισμού αναμένεται να υπερβεί τον φετινό στόχο για έλλειμμα 4,4% του ΑΕΠ κατά περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αποδεχθεί μεγαλύτερο έλλειμμα.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα της κυβέρνησης Τσολάκου θα τα κρίνει ο λαός στην ώρα του καθώς το 2024 αναμένεται η διεξαγωγή προεδρικών, βουλευτικών, τοπικών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Μπορέλ: Οι ΗΠΑ χάνουν την ηγεμονική θέση τους έναντι της Κίνας

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα