ΑΘΗΝΑ
12:40
|
09.05.2024
Απάντησε σε όλα μην παραλείποντας την κριτική στην κυβέρνηση, τον κίνδυνο διάσπασης στο κόμμα, τον στρατό και τα ΑΕΙ.
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Καλύτερα ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος, που απαντά στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους» τόνισε απόψε μεταξύ πολλών άλλων ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως τόνισε ο ίδιος δεν αισθάνεται ιδιοκτήτης αλλά υπηρέτης του κόμματος, νιώθοντας τεράστια ευθύνη από τις προτροπές των πολιτών για αλλαγές.

Απαντώντας σε θέματα επικαιρότητας, όπως οι νέες καταστροφικές πλημμύρες στον Βόλο, ο Κασσελάκης αποδοκίμασε την κυβερνητική διαχείριση των καταστροφών από τις πλημμύρες στον Βόλο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι άτυχος ο Βόλος, είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του, δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση κάνει ακόμη πιο σημαντικό την προστασία του πολίτη».

Σε επόμενο σημείο εξήγησε πως θα πρέπει να «υπάρξει ανασυγκρότηση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας», διαβλέποντας «μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών».

«Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων, ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» ανέφερε ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνοντας ότι την ερχόμενη βδομάδα θα πάει ξανά στον Βόλο για να δει την κατάσταση από κοντά.

Ρωτάτε, απαντάω…

Στη διάρκεια απάντησης διαφόρων ερωτήσεων ξεχώρισαν οι ακόλουθες απαντήσεις του:

Για τα ΑΕΙ είπε: «Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων…Δεν θέλω πρωτοβάθμια παιδεία δύο ταχυτήτων, θέλω να έχουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια».

Για τον στρατό: «Εννοείται πως θα πάω στρατό και είναι τιμή μου, τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα και να την υπηρετώ. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε σειρά, έχω άψογη συνεργασία με τον κ. Φάμελλο, δεν θα επιλέξω εγώ τη μονάδα αλλά θα ήθελα σε ακριτικό νησί ή την παραμεθόριο, στην αρχή της χώρα μας. Όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος για τη θητεία, είναι συγκινητικό να είμαι στη χώρα μου και να προσφέρω όπως μπορώ».

Για την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πολλοί οι λόγοι που ένα κόμμα έχασε την μισή του δύναμη. Σίγουρα το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε. Δεν πιστεύω στην απλή αναλογική αλλά στην αυτοδύναμη σύγχρονη αριστερά και μόνο με ένα ισχυρό λαϊκό μήνυμα θα δει η χώρα αλλαγή απέναντι στους μηχανισμούς των συμφερόντων. Η παράταξη της αριστεράς πρέπει να μεγεθυνθεί. Η αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα, γιατί αυτό που ζούμε δεν είναι κανονικότητα με την ακρίβεια, τις καταστροφές, την έλλειψη ασφάλειας όπως έδειξε ακόμη και το περιστατικό με τους Κροάτες Χούλιγκαν».

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες είπε: «Σέβομαι τα όργανα και τις καταστατικές διαδικασίες 100%, όμως θα πρέπει στην διαμόρφωση της πολιτικής να συμμετέχουν οι ομάδες μελών. Τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο να παίξουν αλλά θα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση».

Στην ερώτηση εάν είναι αριστερός: «Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής, αξιακός κώδικας. Για μένα και πολιτική. Πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο, όχι την πολιτική που έχει η κυβέρνηση και είναι ο καθένας στη μοίρα του. Πρέπει να έχουμε ένα κοινωνικό κράτος. Βεβαίως και είμαι αριστερός και όταν πήγα στη Μακρόνησο ερωτήθηκα για ποιο λόγο τόσα παιδιά της ηλικίας μου και μικρότερα δεν έχουν δει αυτό το νησί».

Για τον κίνδυνο διάσπασης στο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν υπάρχει το σενάριο στη δική μου σκέψη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Τρομοκρατική οργάνωση οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης

Γερμανία: «Αντισημίτες» οι ακαδημαϊκοί που τάσσονται υπέρ των φοιτητών

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιστολή κοινής πρωτοβουλίας στα αριστερά κόμματα από τον Αλέξη Χαρίτση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα